Kennismaken

Karlijn Oude Booijink
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

“De omgeving beïnvloedt ons denken, maar alles om ons heen is bedacht”

Deze uitspraak van filosoof David Bohm is een bron van inspiratie. Als ruimtelijk ontwerper voel ik mij verantwoordelijk voor deze fysieke omgeving. Hoe de mens zich tot deze ruimte verhoudt intrigeert me elke dag opnieuw.

Er zit een gedachte achter mijn ontwerpen; op een gelaagde manier daag ik mensen uit of draag ik ze iets bij. Want mens, kijk eens wat verder, denk eens wat groter! Vaak staat dit in teken van een sociaal-maatschappelijk thema; zoals polarisatie en segregatie. Welke rol speelt de ruimte in de ontmoeting van andersdenkenden?

Mijn ontwerp oplossingen komen vaak voort uit een serendipiteit; een onbedoelde of in eerste instantie onbruikbare vondst is vaak het startpunt van een ruimtelijk verhaal.

Dus, laten we verantwoordelijkheid nemen om onze omgeving zinvol vorm te geven.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn ambitie is om over vijf jaar mijn kracht als ruimtelijk ontwerper in te zetten om verandering teweeg te brengen. Ik werk bij een bureau, of heb een eigen onderneming opgestart waar te allen tijde de verantwoordelijkheid wordt genomen als ontwerpers voor het leven wat we voor anderen vormgeven. (Sociaal) duurzame omgevingen zijn een must; als het voor mens en milieu goed werkt is het lang houdbaar voor de toekomst. Hiervoor wil ik mijn kennis betreft (gebruikers)onderzoek die ik op de master heb opgedaan inzetten.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens de Master Interieurarchitectuur is; waarom? Waarom doe je iets als ontwerper en voor wie doe je het? Dit is een hele andere benadering dan wanneer je iets vanuit je eigen artistieke overtuiging ontwerpt. Het is scherp en houdbaar voor de toekomst.