Kennismaken

Puk Cobussen
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Graag pak ik niet de meest voor de hand liggende vraagstukken
op. Het liefst maak ik gehoord wat ongehoord bleef. Ook streef ik ernaar om daar een positieve draai/insteek aan toe te voegen. Ik ben dan ook een empathisch
ontwerpster te noemen. Een ontwerpster die de (eind)gebruiker altijd
hoog in het vaandel heeft staan. Betrokken vanuit het verhaal
van de gebruiker ontstaat mijn visie en/of concept.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Over 5 jaar is de door mij, tijdens afstuderen, vormgegeven visie op lotgenotencontact voor vrouwen met (borst)kanker geland. De eerste locaties worden geopend en het online platform krijgt landelijke steun. Ik heb echt iets kunnen betekenen voor deze doelgroep. Daarnaast zal ik mijzelf hebben ontwikkeld tot een allround interieur architect binnen een ontwerpbureau. De officiële titel is behaald en ik blijf zoeken naar interessante vraagstukken/uitdagingen waarbij ik kan kijken hoe ruimte kan bijdragen aan een oplossing of verbetering.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens de Master Interieur architectuur heb ik geleerd om te kijken naar verschillende (maatschappelijke) "problemen" en deze om te zetten naar relevante ontwerpopgaves. Hierbij is de eindgebruiker altijd de belangrijkste factor. Het onderzoeken naar de behoeften van deze groep heeft door de master meer diepgang gekregen. Ook heeft het mij geleerd dat het samenwerken/voegen van verschillende disciplines nieuwe perspectieven geeft op de opgave. En bovenal, gaan en staan voor je eigen fascinaties. Wees eigenzinnig en neem anderen mee in jouw kijk op de wereld.