Kennismaken

Guus van Avendonk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Als ontwerper krijg ik energie van het maken! Het ontwerpen van producten is mijn passie. Daarnaast ben ik ook bezig met het maken van ruimtelijke ingrepen. Ik word gedreven door mijn creërend vermogen op verschillende schaalniveaus; van een ingreep in een landschap tot technische tekeningen van een product. Haalbaarheid en praktische oplossingen zijn herkenbare elementen in mijn ontwerpen.

In het ontwerpproces begin ik met het maken van snelle schetsjes. Later ontwikkel ik deze tot vormstudies en zo werk ik uiteindelijk toe naar de
realisatie. Ik heb een serieuze ontwerphouding en vind het belangrijk om in een project vanaf het begin tot en met het eind betrokken te zijn. Ik ben en blijf enorm gemotiveerd door projecten op deze manier te belopen en
daarvan te leren voor komende projecten.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Wanneer ik ben afgestudeerd ben wil ik mijzelf als productontwerper binnen een bedrijf verder ontwikkelen. Over 5 jaar wil ik een toegevoegde waarde zijn binnen een mooie ontwerpstudio en daarbij parttime aan mijn eigen ideeën/ontwerpen werken.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Je moet het zelf doen!

Toen ik van het MBO kwam was ik een heel andere cultuur gewend, meer structuur en vastigheid. Aan de HKU heb ik veel geleerd door zelf de interesse en moeite daarin te steken. van nieuwe skills als glasblazen, keramiek maken en ontwerpen renderen tot aan heel persoonlijke ontdekkingen die bijvoorbeeld erg helpen in de verbetering van een ontwerpproces.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Expositie KILOKILO Utrecht
- 2021