Master Interior Architecture - Culture/Nature

Arlette Kerkhof
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Door alle aandacht voor de drukke steden wordt het platteland makkelijk vergeten. Hoe herstellen we onze relatie met de natuur? Hoe voorkom je de sluipende verdozing, horizonvervuiling, krimp en afkalving van het agrarisch erfgoed? Tijd om een duurzame nieuwe relatie te vinden tussen stadse belangen en dorpse kwaliteiten.

MIA ACTIVITEITEN : 


24 juni - 17:00  - Kick-off evenement HKU Exposure met o.a. Eva James en Lucas de Man 

26 juni - 10:00  - Afstudeerpresentaties MIA 2020

27 juni - 19:00 -  Design Talks met o.a. Alda Heere en Anna Ceglova

27 juni - 22.00 - Afterparty met HKU-dj’s vanuit EKKO

Vivian Buntink

Nieuw leven in de boerderij
Ik ben Vivian, een geboren en getogen trotse Achterhoeker. Als student en ontwerper krijg je vaak met stadse opgaven te maken. Het draait allemaal om het optimaliseren van de stad. Als dorpsmeisje ben ik dat zat. Ik wil iets kunnen betekenen voor de plek waar ik vandaan kom. De Achterhoek heeft zo haar eigen problematiek, zoals bevolkingskrimp, vergrijzing en leegstand van o.a. boerderijen. Thema’s waar je als ontwerper echt het verschil kunt maken.

Lees meerRianne Nieuwland

De energiebeweging, een betekenis in tussenruimtes.
Opgegroeid op het Friese platteland reis ik veel tussen land en stad. Ik ben altijd erg gefascineerd door de contrasten tussen deze verschillende werelden. De contrasterende landschappen zie ik als twee werelden. Stad en land kunnen meer met elkaar verbonden worden en dienen als startpunt voor oplossingen van grotere vraagstukken. De verhouding tussen stad en land kan gelijkwaardiger worden gemaakt. Een verbinding tussen stad en land die zich verder ontwikkelt, is de energietransitie. Deze verbinding is nog ongelijkwaardig. Het platteland heeft de ruimte, maar het is vooral de stad die energie nodig heeft.

Lees meerNienke Slagman

Het gesprek met de natuur.