Kennismaken

Iris Haket
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

De afgelopen jaren heb ik mij gefocust op de literatuur wereld, specifiek kinderliteratuur. Ik heb mij het afgelopen jaar ingezet om de culturele diversiteit in deze wereld te vergroten. Mijn interesses liggen dan ook bij literatuur, antropologie en maatschappelijke verandering. Door deze interesses samen te brengen in mijn werk en te combineren met mijn creativiteit en kennis van business heb ik een sterk en uniek specialisme opgebouwd.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil alles doen en zien de komende vijf jaar. Ik begin met doorstuderen aan de bachelor Cultural Anthropology and Development Sociology aan de UvA om mijn kennis verder te ontwikkelen. Daarna is mijn pad nog onzeker. Het klinkt misschien cliché, maar ik wil de wereld veranderen, of in ieder geval een (kleine) bijdrage doen aan het verbeteren van de ongelijkheid en oneerlijkheid die nog overal in de wereld te zien is. Ik hoop in vijf jaar een functie te hebben die dit mogelijk maakt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Naast de kennis van management, financiën en marketing die ik de afgelopen vier jaar heb opgedaan heb ik geleerd om op creatieve wijze oplossingen te bedenken voor complexe problemen en hoe ik de mens hierbij centraal kan stellen.