Kennismaken

Pieta Louwerse
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Wat mijn project uniek maakt, is dat ik samenwerk met een bijzondere doelgroep, namelijk de kinderen uit vluchtelingenkamp Moria. Deze doelgroep lijkt door de Nederlandse politiek, maar ook door de EU te worden genegeerd. Terwijl er juist aandacht nodig is voor hen. Met het tekeningen uitwisselingsproject probeer ik deze kinderen in het zonnetje te zetten, hen te laten weten dat er mensen zijn die wel nog aan ze denken. Ik doe dit als ondernemer vanuit het initiatief Home For All, waarbij er een stem wordt gegeven aan deze kwetsbare kinderen door hun boodschap te visualiseren. De kinderen, hun ouders en de leraren uit Nederland die worden betrokken bij het project, worden zo meer bewust van de vluchtelingensituatie.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Naast het uitwisselingsproject verder te ontwikkelen, hoop ik op langere termijn met Home For All bij te dragen aan de bewustwording en het empathisch vermogen van Nederlanders tegenover mensen die op de vlucht zijn, en om tussen hen een sociale verbinding te maken. Ten allen tijde staat het creatieve perspectief van de kinderen uit vluchtelingenkamp Moria hierin centraal.

Vandaag de dag, maar ook in de toekomst zullen er namelijk ‘ vluchtelingen' naar Nederland komen, om een nieuw bestaan op te bouwen en mee te draaien in de maatschappij. Het begrip vluchteling brengt vaak een negatieve lading met zich mee, de duizenden vluchtelingen elders wordt een ver van je bedshow en de massa aan mensen maakt het onpersoonlijk. Binnen vijf jaar heb ik met Home For All diverse projecten opgezet, waardoor we hopelijk mensen weer als individu gaan zien, als mensen die net als jij en ik allemaal op deze aarde leven. Vanuit daar kunnen we de verbinding aan gaan met elkaar, ongeacht waar je vandaan komt.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Tijdens het uitvoeren van diverse projecten binnen de opleiding Kunst en Economie was er één denkwijze waar ik veel aan heb gehad. Ik heb het hier over de Golden Circle van Simon Sinek. Van hem heb ik geleerd dat je altijd vanuit de ''Why'' moet beginnen, waarom doe je wat je doet? Als die stevig staat dan kun je vanuit daar heel veel bereiken. Verder klinkt het cliché maar wat ik iedereen mee zou willen geven is dat je dicht bij jezelf moet blijven. Als je iets écht wil en dit goed kan onderbouwen, laat je dan niet zomaar uit de weg slaan door anderen. Werk hard, wees aardig, blijf dromen, toon begrip en neem niet alles te serieus. Good things will come your way.