Kennismaken

Diederick van Rijsewijk
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben muzikant, maker, componist, performer, improvisator en spoken word man. Graag combineer en transformeer ik meer van deze dingen: zijn daar waar de muzikaliteit van beweging klank wordt en woorden associeert. Mijn kunst komt er dan ook in veel vormen uit: van ep’s uitbrengen tot live concerten, van tot improvisatie stukken tot muziek films, van absurdistische klankcollages tot een seksuele musical en er staat nog meer klaar. Ik zie mezelf als nuchtere abstracte absurdist die met lichtheid verdieping biedt en met zwaarte pleziert.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Mijn belangrijkste ambities zijn: te blijven groeien als maker en persoon, meer inspirerende artistieke samenwerken aangaan en een leraar zijn; het overbrengen van mijn creatieve energie aan anderen. Op de korte termijn ga ik optreden en muziek uitbrengen met mijn nederpop project ‘Died’ en hierin professioneel groeien. En ik zal een muziekfilm maken mijn project ‘de Fietsplantage’. Vanuit het opzetten van projecten en lesgeven in improvisatie en beweging volg ik mijn paadje.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Gedurende mijn studie heb ik vaak gezien dat er dingen zijn die ik van tevoren niet wist dat ik kon. Dingen waarvan ik niet wist dat ik ze wilde wilde of dingen waarvan ik überhaupt de niet mogelijkheid zag om in te verdiepen. Zo leerde ik over het bestaan van performance art en hoe ik daar mijn kwaliteiten in kwijt kan en had ik nooit gedacht dat ik vanuit mijn muzikaliteit ook diep in het somatische danswerk zou stappen. Het belangrijkste wat ik hierin heb geleerd is om niet bang te zijn om creatieve uitdagingen aan de gaan en te vertrouwen op mijn kwaliteiten en groei.