Kennismaken

Joram Heijmans
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Mijn naam is Joram Heijmans. Ik ben maker, componist, performer, zanger en gitarist. Ik maak muzikale theatrale performances. Ik begin met de muziek, en van daaruit ontwikkeld zich dat tot er een show staat met muziek, dans, theater, spoken word en performance-art. Als maker probeer ik fantasiewerelden te scheppen waarin je als publiek wordt opgeslokt. Hierin probeer ik mijn fantasie de vrije loop te laten. Ik ben er van overtuigd dat je hierdoor depressies buiten de deur houdt. Muziek maken heeft een meditatieve werking voor mij en probeer mijn publiek hierin mee te nemen. Mijn performances kenmerken zich als een dynamisch, wild en speels tafereel waarin extremen worden opgezocht in klank en beweging. Mensen omschrijven mijn werk als een intense achtbaan met een duistere, melancholische ondertoon waarin gespeeld wordt met contrast door ironie en absurdistische humor uit te lichten.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik wil mijn muzikale theatrale performance Puppy with a Broken Toy ontwikkelen tot een show van 2 uur. Met deze buitenperformance over Escapisme wil ik op verschillende plekken in Nederland opgeslokt worden door de natuur. Deze theater-tour zal eindigen op Schiermonnikoog waarin mijn spelers en ik verdwijnen door een ondergang van de zon.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is mijzelf op verschillende paden te laten betreden. Zo heeft de studie mij geleerd om dieper te graven in mijn artistieke kunnen: Op muziek-gebied, Spoken Word, beweging en dans, muzikaal leider. Ik ben in 4 jaar tijd meer gegroeid op artistiek gebied dan alle jaren hiervoor.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Tivoli Vredenburg - Nulpunt
Café Theater Festival Utrecht
Club 100 - Zaal 100 Amsterdam
Mensen Zeggen Dingen - Arnhem