Kennismaken

Kyra van den Dries
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Op het moment hou ik mezelf vooral bezig met 3D character modeling en sculpting. Hiernaast werk ik ook aan environments, props en 2D werk. Voorlopig zal ik als artist meer generalist zijn om mezelf ook ruimte te geven om later te specialiseren. Artistiek word ik vooral aangetrokken tot meer stylized art stijlen, met een zekere verfijning. Ik werk om vrolijke, grappige of zelfs magische werelden en characters te ontwerpen en uit te werken om te inspireren en te dromen. Klinkt nogal cheesy misschien, maar dat gebeurt als je veel films kijkt misschien. Ik hou altijd van dromerige en extravagante werelden en personages, daarom ook dat ik voor mijn graduation aan een project heb gewerkt waarvan ik wilde dat het een Kyra project is. Hier heb ik mijn best gedaan om een positief extravagant personage te ontwerpen voor 3D die zou passen in de context van een van mijn favoriete films.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

Ik hoop over vijf jaar een goed gegrond beeld te hebben van mij en mijn werk, door gewerkt te kunnen hebben aan verschillende projecten. Ik hoop over vijf jaar een baan te hebben bij een game of animatiestudio waarin ik kan werken aan bijzondere projecten. Dit kan bij een heel groot bedrijf zijn of bij een indie bedrijf, maar ik hoop over vijf jaar ervaring op te hebben gedaan bij deze bedrijven en mijn eigen stempel te kunnen zetten op mijn werk.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Hoe belangrijk medestudenten en collega’s zijn in het werkproces. Hoe de dynamiek van de groep het hele project en product kan veranderen. Dat je met een klein team dat echt op elkaar afgestemd is meer kan bereiken dan met een grote groep met andere doelen en miscommunicatie.
Hierbij heb ik ook geleerd om meer verdieping te vinden in mijn ontwerp proces om zo sterkere ontwerpen te maken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik heb meegewerkt aan een applicatie voor een installatie bij de ingang van het ING hoofdkantoor Cedar.

Ik heb meegewerkt aan een game voor Imagine film festival, Monster Munch. Deze staat op itch.
Link: https://imagine-filmfestival.itch.io/monster-munch

Samen met Nuriya Bouwman heb ik een 3D environment gemaakt, The Crystal Pearl. Met de muziek van Juliette Korthals-Altes.
Link: https://showcase.hku.nl/p/the-crystal-pearl