Ander thema

Eindexamen Bachelor Drums Damian de Muijnck

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In dit eindexamen concert speel ik met twee (jazz)bezettingen. Ik zal de avond openen met mijn trio SeptNoir, waarbij we eigen stukken zullen spelen. SeptNoir is een modern jazztrio met invloeden van o.a. Brad Mehldau en Avishai Cohen. Aansluitend zal er een korte change-over plaatsvinden waarna ik de avond af zal sluiten met het Undertow Sextet. Met Undertow zullen wij ook eigen materiaal spelen. De avond zal plaatsvinden in de Marnixzaal van de Utrechtse Muziekschool.

Artist statement

In mijn muziek en spel probeer ik mijn invloeden van mijn muzikale ervaringen en invloeden van de muzikanten waar ik graag naar luister samen te laten smelten tot mijn eigen geluid.

Ambities

Over 5 jaar wil ik, na mijn master, verder ontwikkeld zijn in mijn spel, mijn eigen composities kunnen spelen met mijn trio, veel spelen met mijn projecten als sideman en probeer ik mijn leerlingenbestand te onderhouden/te vergroten op de Utrechtse Muziekschool.

Geleerd tijdens de studie

Er zijn ontzettend veel aspecten waar ik ongelooflijk veel van geleerd heb, maar ik denk dat het belangrijkste toch is, dat ik mijn eigen geluid heb gevonden en heel duidelijk weet wat voor drummer ik wil zijn. De school heeft mij een goed begin gegeven dit de rest van mijn leven te kunnen blijven ontwikkelen.