Design

HKU Maakt Ruimte - Film premiere: Het cluster B effect

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

FILM PREMIERE: Het cluster B effect
Datum: zondag 26 juni

Tijd: 14:00 - 17:00
, duur film 10 minuten (vertoning doorlopend)
Locatie: Bibliotheek Utrecht, Neude 11, tribune

Het Cluster B Effect, gemaakt door Megan van Engelen.
Mijn werk is een absurde visualisatie wat gebaseerd is op narcistische relaties. Met een ontwerpuitgangspunt vanuit de wielerwereld, zet ik een persoonlijk verhaal om in iets wat helend en humoristisch is. Door middel van storytelling speel ik met aspecten uit mijn eigen leven en elementen uit bijvoorbeeld wielerkleding. Met breisels, prints, vervorming en fietsonderdelen laat ik op absurdistische wijze de lijdensweg van het slachtoffer van een narcistische relatie zien in bewegend beeld.

“Nagem, een gedreven jonge vrouw die vol in het leven staat. In haar wielerparadijs geeft ze liefde en moeite om haar doel te behalen. Op een indoor wielerbaan zal ze verschillende rondes fietsen tijdens een tijdrit. Tijdens die rit spelen onzekerheden een steeds grotere rol wat zichtbaar leidt tot frustratie en boosheid.” Een greep uit de korte mode film die is gemaakt naar aanleiding van de collectie Het Cluster B Effect.

Megan van Engelen (Mode ontwerper - filmmaker - autobiografische ontwerper)
Ik ontwerp vanuit eigen ervaring, eigen trauma, eigen gekkigheden. Mijn verhalen geven vorm aan mode en film. Met mijn werk confronteer ik mijzelf en mijn omgeving met ongemakkelijke onderwerpen die het alledaagse aangaan. Ik zoek de emotionele grens op en vertaal dit in een unieke verschijning. Een kijk op mode die de grenzen opzoekend is voor de lijfelijke verschijning door middel van persoonlijke verhalen. Door deze verhalen een podium te geven, maak ik ruimte voor gesprek. Ik realiseer dit door het regisseren van mode naar film met een abstracte storytelling.

HKU Maakt Ruimte
Bibliotheek Utrecht biedt HKU een prachtig podium in de stad. In de laatste twee weken van juni zal HKU het programma 'HKU Maakt Ruimte' uitrollen in de vestiging op de Neude. 'HKU Maakt Ruimte' betekent: Ruimte voor Kunst, Ruimte voor de Stad, Ruimte voor Muziek, Ruimte voor Natuur, Ruimte voor Zorg en Ruimte voor een Gesprek met onze makers. Het programma is een mix aan HKU programma’s met onder andere exposities, Q&A’s met studenten, seminars, een pop-up store en talkshows met experts, docenten en studenten. Met 'HKU maakt Ruimte' krijgt Utrecht een kijkje achter de schermen van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Makers van allerlei kunstopleidingen van HKU zullen binnen dit programma laten zien wat ze in huis hebben.