Kennismaken

Anita Mooiweer
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

In mijn werk als concept- en business-developer bij het mediabedrijf VNU/Sanoma heb ik met verschillende teams nieuwe concepten, diensten en producten mogen ontwikkelen, waaronder het innovatieve magazine Flow en het Duckburg Schoolyard-platform. Ik ben een creatieve verbinder, die in multidisciplinaire situaties altijd op zoek gaat naar de gemeenschappelijk ‘taal’, zodat onderling begrip en interesse de basis wordt voor een succesvolle samenwerking. Tijdens een recente samenwerking kreeg ik van een van de deelnemers deze treffende feedback op wat mijn manier van werken is: “bijzonder hoe jij altijd vormeloze situaties weet neer te zetten… maar je kracht is dat je er met geduld en betrokken nieuwsgierigheid altijd een logische vorm van kunt maken.”

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

In vernieuwings- en innovatieprojecten ben ik gefascineerd geraakt door de impact die de samenstelling van een innovatie-team heeft op de uitkomst van het project. M.a.w. de kunst van het creëren van een gebalanceerd innovatie-team met de juiste expertise EN vernieuwingskracht. Met welk team ik wel en niet het verwonderende effect en het onderscheidende succes bereik.
Tegelijkertijd zet ik mij in mijn vrije tijd al jaren in voor de podiumkunsten. O.a. als programmeur van een theater en als juryvoorzitter van de CultuurMarketing Awards. Ik hou van theater en muziek en de mensen die het maken! Ik heb met ze samengewerkt o.a. door ze in het hart van de innovatie, TEDxAmsterdam, op het podium te zetten en het publiek daar de verbeeldings- en ontwerpkracht van de podiumkunstenaar van een heel andere kant te laten zien. Daar zag ik hoe theatermakers ontwerpen en creëren. Die competenties fascineerden me en wil ik tot waarde maken.
Ik wil mijn positie als kenner van beide werelden inzetten om een nieuwe rol voor de theaterprofessionals te ontwikkelen. Concreet: theaterprofessionals als teamlid van social innovation-teams. Dit is een kans waarmee de theaterprofessionals zowel hun eigen verdienend vermogen kunnen vergroten buiten de culturele sector, als een kans om hun competenties te benutten voor het ontwikkelen van visies en oplossingen voor toekomstige sociaal maatschappelijke uitdagingen.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het belangrijkste dat ik tijdens deze master heb geleerd, is dat de onderzoekkracht van podiumkunstenaars groot is. Dat het mogelijk is om creatieve gedachten heel tastbaar en overdraagbaar te maken. Dat artistieke data heel concreet is. En dat ik door goede creatieve regie verrassingen en vernieuwing kan organiseren en realiseren.