2021

Springplank

HKU Design
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentorTijdens dit panel gaan wij in gesprek met verschillende creatieven uit het culturele werkveld.
We gaan het hebben over de waarde van fysiek exposeren en wat er hieraan verandert is in het afgelopen jaar. Wat zijn de effecten van de corona crisis op onze creativiteit? Wat nemen we mee naar de toekomst en wat niet? Kortom wat voor invloed heeft de Corona pandemie gehad op de creatieve sector en hoe hebben wij ons daarop aangepast.

Margriet Vollenberg zal het gesprek leiden, sinds 2005 organiseert zij internationale designbeurzen met haar bedrijf Organisation in Design. Ze geeft sinds afgelopen jaar masterclasses in het positioneren van je design praktijk.

“You do the work, we make it work”

Dat is de slogan van het bedrijf, waar zij en haar team onvermoeibaar zich blijven inzetten om een platform te garanderen voor internationaal hedendaags design en daarbij altijd blijft zoeken naar manieren om mensen en bedrijven te verbinden met de creatieve kracht van design.

Als tafelgast hebben wij Jasper Udink ten Cate, beter bekend als Creative Chef. Met zijn studio en team creëert hij high end voedsel ervaringen en concepten waarmee hij de handeling van eten tot design en kunst maakt. Met zijn studio wordt hij internationaal uitgenodigd om zijn voedsel experiences te verzorgen en is hij al jaren te zien op de grootste design evenementen waaronder Milaan Design Week en Dubai Design Week. Hij werkt voornamelijk met eten, maar is tijdens de Corona crisis met een nieuwe project gestart waar hij meer over zal vertellen.

Verder aan tafel hebben wij de organisatoren van Springplank expositie, een kunstroute die in 2020 opgezet is door een groep studenten. We gaan in gesprek met een  twee van de oprichters van Springplank expositie, Owen Cicilia en Alana van der Valk. Owen is Kunst en Economie student en studeert dit jaar af. Alana is vorig jaar afgestudeerd aan de richting Product Design. Vera Geldermans heeft zich dit jaar aangesloten om dit jaar weer een succesvolle expositie te organiseren, ook zij studeert dit jaar af aan de richting Product Design.

Van 15 tot 19 september is Springplank Expositie te bezoeken op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht! Dit jaar heeft een nieuwe groep afstudeerders besloten het heft in eigen handen te nemen en zelf een fysieke expositie te organiseren waarbij de corona maatregelen in acht worden genomen. Voor deze aanstormende professionals is deze expositie dé springplank naar een carrière binnen de creatieve sector. Vandaar dat de expositie de titel Springplank heeft!
Springplank expositie is ontstaan door de corona pandemie maar juist daardoor merken wij dat uitdagende omstandigheden tot geweldige verbeteringen en vernieuwingen kunnen leiden. Springplank zoekt naar de mogelijkheden om de makers te verbinden met de stad. Springplank biedt voor velen van de aankomende alumni een laagdrempelig eerste moment om te zien hoe publiek buiten de academie in interactie gaat met hun werk én Utrecht wordt een groot cultureel evenement rijker.
Wil je meer weten over de kunstroute? Neem dan een kijkje op onze Instagram @spring.plank of surf naar www.springplankexpositie.nl
Spoiler: Er zal veel leuks te zien zijn in onder andere Bibliotheek Neude van 15 tot 19 september, ben jij al eens binnen geweest?