Branding guide 'DE KEET'

xena groeneveld
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
'DE KEET'

Vanuit mijn afstudeeropdracht bij BioPartner, ben ik ook gevraagd om ook de huisstijl te ontwerpen voor de bedrijfskantine en de cateraar van het nieuwe BioPartner gebouw. Er is in mei een nieuw circulair laboratorium gebouw opgeleverd, Biopartner 5, waar een publiek toegankelijke bedrijfskantine is ingericht die een gastvrije plek zou moeten worden op het Leiden Bio Science Park. Vanuit deze kantine zullen ook de 4 andere locaties van lunches en catering worden voorzien. 

 Deze kantine heeft een eigen ‘brand naam’ gekregen. De KEET. .  De KEET gaat  een uitnodigend, gastvrij merk worden, waar gezelligheid en ontmoeting centraal staat.  De KEET in het Biopartner 5 gebouw is ontwerpen om een gastvrije plek te worden op het Leiden Bio Science Park. 

Op het Leiden Bio Science Park  was al de een horeca gelegenheid met de naam “Stal” en daar is nu “De Keet” aan toegevoegd. De naam DE KEET  refereert aan de oorsprong van Biopartner wat ooit als ‘Academisch Bedrijven Centrum” begon in een bouwkeet, ruim 40 jaar geleden. In het interieur ontwerp van Popma Ter Steege vormt de uitgifte balie van gerecyle panelen van eikenhout, een circulair pronkstuk. De uitgifte balie   ontworpen in samenwerking met het grootste kringloopbedrijf in Leiden. Zie o.a. de website van het Circulair Warenhuis.  

Bij deze huisstijl  is het logo ontwerp ontworpen  door het ontwerpbureau Catalog tree uit Arnhem, op verzoek van de architecten van Biopartner 5 (Popma Ter Steege architects). Ik heb mij vooral bezig gehouden met de overal “look & feel” van de KEET en uitingen in zowel grafische uitingen zoals de menukaarten, posters, verpakkingen, visitekaartjes enz. De KEET kan echter ook worden vertaald in ontwerpen voor kleding, koffie mokken, verpakkingsontwerpen of paraplu’s.  Daarom  heb ik dit huisstijl boek ontworpen,  om te inspireren en te onderzoek hoe de Keet van idee echt een herkenbare “brand voor ontmoeting” kan worden. Ik heb in dit huisstijl boek gezocht naar de vertaling en doorontwikkeling van het logo van de KEET zoals aangereikt door Catalog Tree.