Kennismaken

Jard van Bree
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Het onwerkelijke werkelijk kunnen maken is wat mij fascineert aan animatie. Het geeft mij de tools om fictieve werelden en karakters tot leven te wekken. Het liefst staat mijn werk dan ook ver van de werkelijkheid vandaan. Het werk wat ik maak is divers, van motion graphics tot aan korte films. Ik zou mezelf omschrijven als een 3D generalist, maar door achtergrond in product design ligt mijn sterke kant vooral in het technische gedeelte. Het creëren, riggen en simuleren van objecten en karakters.

Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

In 5 jaar tijd zou ik graag mijn steentje bijgedragen hebben aan een groter project. Het liefst iets in de vorm van het creëren van karakters voor een grote film of game. Iets waarop ik trots kan terug kijken en zeggen dat ik daar aan meegeholpen heb.

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

Het is altijd de moeite waard om rare en tegendraadse dingen te proberen. Zo hebben we voor onze tweedejaars film Des Duivels, alle assets VR software met de hand gesculpt. Dit leek in eerste instantie een gecompliceerde manier van assets produceren, die afwijkt van de gebruikelijke wegen. Maar leverde uiteindelijk een unieke film op. Het blijven experimenteren met nieuwe technieken zoals VR en AR is dat ook iets wat ik zeker meeneem in de rest van mijn carrière.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Des Duivels – 3D Hype publicatie
Des Duivels – Winnaar WTF award MAF 2019