Mijn streven tijdens dit afstudeertraject was om het taboe op eenzaamheid onder jongeren te verbreken en dit sociaal-maatschappelijke probleem bespreekbaar te maken. Dit wilde ik doen op een humoristische, relativerende wijze die aantrekkelijk is voor millennials. Ik werk graag met audiovisuele vormen. Daarom heb ik een filmplan ontwikkeld voor een fictief verhaal, over een eenzame Japanse student, Kioshi, die naar Rotterdam verhuist om een nieuw leven op te bouwen. Door de torenhoge huurprijzen in de stad kan hij geen kamer vinden en moet noodgedwongen intrekken bij een Rotterdamse familie. Deze gezinsleden zijn allemaal op hun eigen manier eenzaam, waardoor dit thema vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. Voor een sfeerimpressie heb ik in samenwerking met verschillende creatieve experts, zoals filmmakers, stylisten, animatoren en scenarioschrijvers, een teaser en storyboard met concept art gerealiseerd. Kijk voor de teaser op https://vimeo.com/332074995/520eb5f7db.
STORYBOARD AF.pdf
Storyboard: eettafel scène - (Kioshi, 2019).
Written by Floortje Willemse
Graphics by Colin Dassen
FF_Conceptart_Yolanda_Final.png
Concept Art - moeder Yolanda (Kioshi, 2019)
Moodboard by Nikky Drop
Graphics by Colin Dassen
FF_Conceptart_Romy_Final.png
Concept Art - dochter Romy (Kioshi, 2019)
Moodboard by Nikky Drop
Graphics by Colin Dassen
FF_Conceptart_Richard_Final.png
Concept Art - vader Richard (Kioshi, 2019)
Moodboard by Nikky Drop
Graphics by Colin Dassen
FF_Conceptart_Kioshi_Final.png
Concept Art - student Kioshi (Kioshi, 2019)
Moodboard by Nikky Drop
Graphics by Colin Dassen
FF_Conceptart_Dave_Final.png
Concept Art - Zoon Dave (Kioshi, 2019)
Moodboard by Nikky Drop
Graphics by Colin Dassen

Kioshi

In mijn zoektocht naar een oplossing om het taboe op eenzaamheid onder jongeren te doorbreken, kwam ik erachter dat relativatie en humor essentieel zijn. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, we zijn alleen met iedereen. Dit wilde ik overbrengen op de millennials. Om een audiovisueel product te realiseren waarin deze waarden centraal staan, ben ik als creatief leider samenwerkingen aangegaan met experts, waaronder filmmakers, scenarioschrijvers, animatoren en stylisten. Met dit team heb ik een project opgebouwd, bestaande uit een filmplan, storyboard, concept art, moodboards en een teaser. Deze audiovisuele middelen geven een indicatie, een sfeerimpressie, van het filmplan. Het verhaal gaat over een eenzame, Japanse student die naar Rotterdam verhuist om een leven op te bouwen. Wegens de torenhoge huurprijzen moet hij noodgedwongen intrekken bij een Rotterdamse familie, waarvan de gezinsleden op hun eigen manier allemaal eenzaam zijn. Door via verschillende perspectieven eenzaamheid te belichten, wil ik de millennials van nu een hart onder de riem steken en laten inzien dat iedereen eenzaam is.
DevelopDeliver_Meesterproef_FloortjeWillemse.pdf
Floortje Willemse

Floortje Willemse

27 oktober 1995
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik heb niet specifiek een specialisme, ik kan eigenlijk van alles wat! Als een multidisciplinaire leider zorg ik voor samenwerkingsverbanden op maatschappelijk niveau binnen de creatieve sector die voor alle partijen kansen bieden. Ik ben een Rotterdammer die niet lult maar poetst en met de beste professionals streef ik altijd naar de hoogste kwaliteit. Het proces is net zo belangrijk als het eindproduct. Te allen tijde is het mijn doel om het beste uit de specialisten en het werk te halen tijdens het realiseren van een project, door een omgeving te faciliteren waarin kennisuitwisseling mogelijk is.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Voor mij is samenwerking de beste leerschool. Over vijf jaar wil ik mijn plek gevonden hebben binnen een kleinschalig, dynamisch, sfeervol en creatief bedrijf, waarin ik conceptueel en organisatorisch aan de slag kan. Ik opereer als creatief productent.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe samenwerking projecten naar een hoger niveau kan tillen. Door de HKU heb ik samen met verschillende creatievelingen projecten zoals Outslick Magazine kunnen realiseren wat ons een kijkje en kansen heeft geboden in het werkveld van de creatieve sector. Ik heb geleerd welke waarden ik belangrijk vind in een bedrijf, hoe ik mijzelf positioneer en hoe een samenwerking succesvol kan worden. Nu ik ben afgestudeerd, kan ik als creatief leider als spil in maatschappelijke kwesties en het werkveld opereren.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Outslick Magazine:
  - Releaseparty @Skatecafe Amsterdam editie #1 (2017)
  - Releaseparty @Claire Amsterdam editie #2 (2018)