De kracht van mijn werk zit in de dialoog tussen het mensenbeeld en de toeschouwer.
Dit probeer ik als maker te bereiken door beelden te creëren die de verbeelding van de toeschouwer prikkelen en activeren Over hoe en wat het beeld de toeschouwer aan het denken zet is daarbij niet van belang.
©AnneToonen_GroenlichtenPortret_HRDSC_9271.jpg

Hoe bevorder ik als ouder het creatief denkvermogen en het daaruit vloeiende handelen van mijn peuter?

Scriptie; Het creatief denkvermogen van een peuter
Eindproduct; Maakkalender

(In samenwerking met Abia Sjouke)
HET CREATIEF DENKVERMOGEN VAN EEN PEUTER EINDONDERZOEK - ABIA EN SHANNA 2019.pdf
Shanna Goedhart

Shanna Goedhart

28 april 1992
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Beeldende kunst voor iedereen, dat is waar ik me sterk voor maak.

  Culturele diversiteit is een gegeven in onze huidige maatschappij. Het is de realiteit waartoe, mijn inziens, kunstinstellingen zich moet verhouden. Dit gebeurt nog onvoldoende. Het samenbrengen van deze diversiteit is heel belangrijk en natuurlijk voor mij. Dit doe ik door projecten op te starten op plaatsen waar kunst geen gemeengoed is. Ik zoek en vind wegen om connecties te maken met nieuwe doelgroepen in deze snel bewegende maatschappij.

  Zowel als beeldhouwer en als educator zit de kunst voor mij in de dialoog tussen het kunstwerk en het individu. Ik probeer dit te bereiken door beelden te creëren die de verbeelding van de toeschouwer prikkelen en activeren Over hoe en wat het beeld de toeschouwer aan het denken zet is daarbij niet van belang. Als educator ben ik constant op zoek naar een persoonlijke kennismaking en beleving van de kunsten. Door mijn eigen werk en de werken die we beschouwen te blijven bevragen ontstaan nieuwe inzichten en vindt ontwikkeling en groei plaats.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Over vijf jaar hoop ik met mijn acht jaar ervaring als zelfstandig museumdocent, het educatief programma voor een tof museum te verzorgen.
  Tijdens het verzorgen van dit educatief programma wil ik bruggen slaan tussen (sub)culturen, maatschappelijke lagen en kunstinstellingen.

  Ik hoop 5 jaar later nog steeds open te staan voor om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Zodat ik mag groeien in mijn passie.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Reflecteren op persoonlijk functioneren, reflecteren op beroepsmatig handelen en reflecteren op persoonlijk beroepsmatig handelen in de maatschappelijke context.