Het onderwerp voor mijn afstudeercollectie- en onderzoek ontstond op een zeer natuurlijke wijze. Mede doordat het onderwerp een wezenlijk gedeelte is van wie ik ben; mijn identiteit, mijn roots. Mijn familiegeschiedenis heeft altijd al een rode draad gevormd in mijn leven. Door het gesprek aan te gaan met mijn ouders ontdekte ik hoe immens groot de impact is geweest voor een bevolking van een land wanneer er een wisseling van de macht plaatsvindt. Het begrip vrijheid vormde een belangrijke spil binnen mijn collectie. Ik vond het belangrijk om dit kernbegrip te allen tijde in gedachten te houden. Dit heb ik gedurende mijn gehele proces in de breedste zin proberen door te voeren.

Mijn onderzoek om die reden dan ook ontzettend uiteen. Enerzijds vormde mijn familiegeschiedenis en cultuur een belangrijke rol, maar deze heb ik vervolgens laten samenvloeien met persoonlijke fascinaties, variërend van Japanse demonische wezens tot aan Mixed Martial Arts.
IMG_0633.JPG
sketchbook
Armia Yousefi

Armia Yousefi

07 april 1990
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Mijn interesses zijn vaak all over the place. Als voorbeeld mijn afstudeer project. Hier vormde mijn familiegeschiedenis en cultuur een belangrijke rol, maar deze heb ik vervolgens laten samenvloeien met persoonlijke fascinaties, variërend van Japanse demonische wezens tot aan Mixed Martial Arts.

  Vanuit deze fascinaties ben ik gaan experimenteren met verschillende technieken zoals onder andere bleektechnieken graffiti bewerkingen en bestaande silhouetten.

  Door het kiezen van een specifieke setting, in dit geval een bruiloft en deze te plaatsen in een dystopische context wilde ik een contrast creëren dat een bepaalde ongemakkelijkheid en verwrongenheid met zich mee brengt.

  Als ontwerper is het voor mij belangrijk om te werken met karakters in bepaalde setting. Ik creëer het liefst een verhaal en start vanuit daar met ontwerpen. Daarnaast vormen fysieke houdingen en menselijke gedragingen een belangrijke rol in mijn proces. Vanuit hier maar ik graag een vertaalslag naar ontwerp. Ik werk het liefst met klassieke silhouetten die ik uit elkaar trek, vervorm en weer terug in elkaar plaats. Ontwerpers die in een cultureel referentiekader werken spreken mij persoonlijk erg aan. Dat is wat ik in deze collectie dan ook heb proberen door te voeren en ik hoop dat de kijker dit terug zal zien tijdens de eindshow.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  PeaCe Of MiNd

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Vertrouwen in mijn eigen visie, vertrouwen in mijn fantasie, vertrouwen in mijn techniek, vertrouwen in wie ik ben.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  2017 - Expositie in Kunstliefde, te Utrecht
  2018 - Expositie in De Bijenkorf etalage, te Utrecht