Mijn project is begonnen met de strijd die ik heb met hoe ik mijzelf zou moeten uiten zodat ik geaccepteerd kan worden door de maatschappij en met hoe ik mijzelf zou willen uiten maar daarbij alle acceptatie verlies. Deze collectie is niet alleen een ode aan alle vrouwelijke mannen. Het is een strijdkreet.
Ik wil een beeld creëren waarmee jongens zoals ik zelf zich kunnen identificeren . Ik wil laten zien dat je ook zonder de vaste gender regels te gebruiken bij mannen kleding je nog steeds een mannen collectie kan maken. Maar dan voor mijn mannen. Ik wil ze hiermee de straat op sturen en aan de wereld laten zien hoe beeldschoon wij zijn!
Hierbij heb ik gebruik gemaakt van mijn voorliefde voor Maximalisme en nonchalance en door mijn kennis van textiel en styling raak ik precies de goede snaar tussen Cliché en vernieuwing.

insta 2.jpg
patrick-68.jpg
patrick-75.jpg
patrick hiemstra

patrick hiemstra

23 januari 1997
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Door zelf nooit iets aan te trekken van voor welk gender de kleding bedoeld is, kijk ik op een hele andere manier naar mode. Ik haal elementen uit beide en vervorm deze zo dat er iets nieuws ontstaat wat ondertussen nog steeds herkenbaar blijft. Ondertussen ben ik ook bezig met styling en illustratie. Ik werk dus niet met maar één soort media.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik heb altijd geleerd, Go big or go home. Over 5 jaar wil ik met mijn werk zoveel mensen hebben bereikt, dat het niet meer onopgemerkt kan blijven voor de nationale en internationale pers. En doe er dan ook maar direct een ontwerperspositie bij Dior bij. Of Mcqueen, dat is ook goed.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Enorm cliche, maar ik heb mezelf leren kennen. Ik had een erg vastgeroest beeld van hoe mode er uit zou moeten zien, wat heel storend werkt als je net begonnen bent aan de kunstacademie. Ik heb dat leren loslaten en leren zien wat experiment en proces voor schatten kan brengen in plaats van alleen maar focussen op het mooie eindwerk. Mijn werk is nog steeds mooi, dat blijf ik belangrijk vinden, maar ik kan het inmiddels onderbouwen met proces.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Exposities-
  Disclosure – Expositie in Kunstliefde, 19 januari 2018

  Publicaties-
  Illustratie voor David Laport voor Gaypride 18 op Vogue.nl

  Extra-
  Jurylid Kunstbende 18 Utrecht