Hoe hou je jezelf staande als producer in een markt zonder instapgrens? De muziekwereld, en met name het urban deel ervan, wordt overspoeld met makers. Wat geeft een professional bestaansrecht en wat voor portfolio is er nodig om dit op de lange termijn te waarborgen? Ik studeer af door antwoord te geven op deze vragen. Van het optimaliseren van m'n workflow tot het creëren van nieuwe inkomstenstromen: alle werkzaamheden monden uit in een portfolio die ik presenteer bij m'n afstuderen.

Stage BeatStars - Austin, TX.

In de stageperiode van 2017-2018 liep ik stage bij de CEO van BeatStars: Abe Batshon. Voor BeatStars, een online licentie marketplace voor instrumentale muziek, bouwde ik eigenhandig hun headquarter studio. Een plek die vervolgens gebruikt is door talloze beroemde producers en artiesten. Ik kreeg een kijkje in de keuken van een grote online onderneming en maakte muziek in de studio. Ook engineerde, mixte en masterde ik het album 'One Week Notice', dat in januari 2018 uitkwam en goed werd ontvangen.
Teun de Kruif

Teun de Kruif

03 september 1993
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Hip-Hop en RnB muziek met een human touch. Ondernemend met een duidelijke artistieke visie.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Voor m'n 30e heb ik mee geproduceerd aan een nummer-1 hit ergens op de wereld.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Het leggen van nieuwe verbindingen tussen bestaande concepten. Een uitgediepte kijk op m'n eigen praktijk en een nieuwe visie omtrent m'n eigen toekomstperspectief.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Dit is natuurlijk een ongoing lijst die volgend jaar alweer minder relevant is. Voor een klein kijkje in m'n portfolio kun je onder andere m'n webshop bekijken en beluisteren: http://tantubeats.com/

  Tevens producer van liedjes zoals de volgende:
  MEROL - Hou Je Bek En Bef Me: https://www.youtube.com/watch?v=7DZsIknkKJg
  Cosculluela - Sigo Rico: https://www.youtube.com/watch?v=i1MpH5DvaAA
  Paulo Londra - Relax: https://www.youtube.com/watch?v=WzmJ1KrU62I