Perspective is a short film about humankind and its place in the bigger picture. By putting the emphasis on abstractions and illumination, from a human point of view, the film explores the thematic and visual aspects of the street photographs I capture. The visual language is complemented by its sonic counterpart.
https://vimeo.com/344984944
Bas Hordijk

Bas Hordijk

31 januari 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Door ons eigen leven in perspectief te zetten, zijn wij beter in staat de juiste beslissingen te nemen voor onszelf en onze omgeving. Dit doe ík door middel van spannende composities waarin zowel de mens als de monumentale architectuur een belangrijke rol spelen. In mijn fotografie en 3D animatie werk leg ik de onopgemerkte schoonheid van de mens in zijn chaotische stadsomgeving vast.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Fotografie en 3D animatie vullen elkaar goed aan. Fotografie leert mij beter om mij heen te kijken. Prachtige dingen vallen mij plotseling op waar ik voorheen geen oog voor had. Daarnaast leert fotografie mij ook hoe ik verschillende beeldelementen kan gebruiken voor het creëren van sterke composities. Met animatietechnieken kan ik deze kennis inzetten door beelden te maken die niet vast te leggen zijn met een camera.

  Ik ga mijn kijk op de wereld verder ontwikkelen en onderzoeken door middel van verschillende fotoseries en audiovisuele werken. Daarnaast zal ik werkzaam zijn als generalist in een animatiestudio. Ook ga ik door met het geven van straatfotografie workshops omdat ik veel plezier beleef aan het delen van kennis en inzichten.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Docenten hebben mij geleerd de juiste vragen te stellen, zodat ik in staat ben iedere keer mijn focus op mijn werk scherp te stellen. Het doen van makend onderzoek tijdens mijn studie heeft mij uiteindelijk geholpen de juiste beeldtaal te ontwikkelen met betrekking tot de essentie van mijn werk.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Prizes
  2018 Winner Join the Journey Award - Project Mars NASA (US)
  2018 Winner Morning Amsterdam - 'Zorg goed voor onze stad en voor elkaar' (NL)

  Publications
  2019 MyCapture Magazine (UK) - Interview
  2019 EYE-Photo Magazine (AT)
  2019 Fuji X Passion Magazine Special Edition (PT) - Interview
  2019 Zoom.nl Magazine edition 05 (NL)
  2019 Soul in Street - Photography & Philosophy Magazine edition 23 (DE) - Interview
  2019 Zoom.nl Cursusboek Compositie voor Gevorderden (NL)
  2018 NASA - Project Mars Competition (US) - Short Film
  2018 Eyeshot Magazine (IT)
  2018 Urban Street Photo Gallery
  2018 Fuji X Passion Magazine #29 (PT) - Self-written Article
  2018 Fisheye Magazine (FR)
  2018 Life Is Street (FR)