'Oneironautics' is a collection that tells the story about dream travellers. Dream travellers are people who seek for adventure during the night, through (lucid) dreaming. Every outfit is linked to one of my specific dreams and its atmosphere. Through collage, poetry and illustration I tried to capture my dreams and translate them into my wearable dreams. In the outfits I have incorporated dream elements, such as the idea of dimensions, inception, fragmentation and shreds. Through this collection I hope to inspire people to consider their own dreams as valuable and a source of inspiration, we can learn a lot from our dreams!

Modepoëzie

Onderzoeksverslag over mijn collectie 'ONEIRONAUTICS'
Onderzoeksverslag - Mode Poëzie - Veerle Martens.pdf
Veerle Martens

Veerle Martens

16 mei 1996
Volg
  1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

    Mode is voor mij altijd een verhaal wat ik graag wil vertellen aan de hand van meerdere disciplines. Ik maak collages, illustraties, assemblages, foto’s en schrijf gedichten om mijn verhaal en concept tot in de details te verbeelden. Van hieruit ontwerp ik prints en vind ik inspiratie om tot vorm te komen in mijn moulages. Ik werk altijd vanuit mijn concept maar laat me ook graag leiden door mijn intuïtie, omdat de thema’s die ik met mijn collecties laat zien, zoals mijn afstudeercollectie over dromen, geïnspireerd zijn op persoonlijke ervaringen. Mijn visie is dat mode waarde vind in persoonlijkheid, in mijn geval de ‘totale belevenis van mijn droomwereld’ die naast de fysieke collectie ook tot uiting komt in mijn illustraties, gedichten en collages.

  2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

    Ik zou graag ontwerpen voor artiesten of op aanvraag. Ik vind het belangrijk om tijd en aandacht te besteden aan een kledingstuk zodat het persoonlijk en waardevol wordt; van verhaal tot schetsen en in elkaar zetten. Hiernaast zou ik graag mijn eigen fascinaties willen blijven verbeelden in kleding, illustraties, collages, foto's en gedichten. Ik zou het heel leuk vinden om veel samen te blijven werken met andere creatievelingen en bedrijven waarin ik het gebruik van deze verschillende disciplines kan toepassen.

  3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

    Tijdens mijn studie heb ik geleerd om mijn eigen creatieve identiteit te ontwikkelen. Ik haal heel veel plezier uit verschillende onderdelen van het ontwerpproces, maar het is fijn dat ik het belangrijkste wat ik heb geleerd, wie ik ben als ontwerper, op al deze vlakken kan inzetten.