Ik wil mijn wereld delen, met een schilderij van mijn opa als inspiratie. Het gaat over elegantie en de verloren aandacht en liefde die een kledingstuk verdient.

De ambachtelijkheid van het maken staat bij mij centraal, ik geef ieder kledingstuk de aandacht en het respect die het nodig heeft. Mijn liefde voor het maken werd gedurende mijn opleiding versterkt, door de in mijn ogen verknipte mode industrie. Deze industrie jaagt er met een ongelofelijke snelheid vele collecties per jaar doorheen van, over het algemeen, een slechte kwaliteit en maatvoering. Ik wil mensen meegeven meer respect te hebben voor het kledingstuk, ervan te genieten en het te waarderen. Kleding gemaakt met aandacht voor materiaal en pasvorm, om zo lang mogelijk mee te nemen in ons leven.
IMG_9819.JPG
Eef Hietbrink

Eef Hietbrink

19 juli 1993
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Tijdens mij studie bij HKU ben ik erachter gekomen dat ik alleen wil focussen op de ambachtelijkheid van het maken van kleding. Hieruit put ik mijn inspiratie en onderzoek. Het werk dat ik maak bevat vele technische uitdagingen met interessante constructies. Ik verdiep mij voornamelijk in moulage, patronen en stofbewerkingen.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Mijn plan is om een studie in Parijs te volgen op een van de oudste couture scholen van Parijs, het Académie Internationale de Coupe de Paris (AICP sinds 1830). Hier wil ik de skills die ik voor couture nodig heb verfijnen, om mijn ambitie om in een couture atelier in Parijs te werken te verwezenlijken.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Ik heb geleerd dat ik geen ontwerper wil worden. Ik heb ontdekt dat mijn passie bij de traditionele ambachtelijke manier van kleding maken ligt, de ‘haute couture’.


 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Coiffure Award 13 mei 2019
  Academiegalerie Utrecht 19 - 28 januari 2018