“Oh shit, ik laat mijn tampon op de grond vallen!”.

De taboes rondom onnodige schaamte of het ongewone wil ik doorbreken door mensen juist deze elementen te laten dragen.

Op het eerste gezicht lijkt mijn collectie op de ‘streetstyle van nu’, maar wanneer je dichterbij kijkt, zie je de verwarring met ongemakken, dit is gezichtsbedrog. Iets wat je ogen zien, maar waar door je hersenen totaal een andere betekenis aan gegeven wordt. Je denkt dus dat je iets anders ziet dan wat er werkelijk is.

Door de ongemakken te benadrukken en te dragen, worden deze ongemakken juist niet meer ongemakkelijk, maar geaccepteerd en ‘cool’. De sfeer van streetstyle is belangrijk, want bij deze style is niet snel iets gek en het is makkelijk te bereiken.

Voor mij zijn ‘illustraties’ en ‘vormgeving’ werkmethodes waarmee ik duidelijker dan woorden laat zien wat ik wil vertellen. Deze illustraties/vormgeving vormen een soort conflictsituatie waarin regels geen rol spelen, je raakt verdwaald in een onbezonnen
insta 2.jpg
insta 3.jpg
insta 1.jpg
Melanie Hazeleger

Melanie Hazeleger

06 februari 1995
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik zie mijzelf als een iemand die het uiterste opzoekt. Als ontwerpster word ik geïnspireerd door gezichtsbedrog. In mijn werk is dit ook terug te zien, doordat ik graag gebruik maak van niet voor de hand liggende materialen. Ik geef materialen een tweede leven. Zo ben ik dus in mijn werk op een bewuste manier bezig met mode en mijn doel is om mijn collecties zo duurzaam mogelijk te maken.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Na mijn studie wil ik gaan werken bij commerciële bedrijven om zo meer ervaring op te doen. Daarnaast wil ik mijn eigen tassen-label ‘MEL’ goed gaan neerzetten. Het hebben van eigen vrijheid is immers iets wat ik toch het liefste heb

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Tijdens mijn studie heb ik geleerd om nog groter en ruimtelijker te denken. Eigenlijk alles kan en mag. De HKU heeft mij laten inzien dat het belangrijk is om je eigen weg te gaan en een eigen identiteit te hebben.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  LOST REFLECTION > KUNSTLIEFDE Utrecht, 2018
  MORE! MORE! MORE! > Imagine Film Festival, EYE Amsterdam, 2018
  MORE! MORE! MORE! > Fashion Clash 2019