De collectie komt voort uit mijn eeuwige interesse in maskers, poppen, rituelen en religie. Deze fascinatie heeft als bron de maskers die men draagt in het dagelijkse leven. Elk persoon heeft een masker voor elke situatie, iedereen gedraagt zich per situatie anders. Zit iemand bij de Koning of bij je moeder op de bank? Je speelt met verhalen in je hoofd, wat vertel je en wat vertel je niet? Dit heeft te maken met manieren, gewoontes en achtergrond. Ook de tijd waarin je leeft, tradities en religie maken hier deel van uit. Het is een bepaalde controle die je hebt over je gedachten en acties.
Hoe wil je dat anderen je zien? En hoe wil je jezelf zien?
Met dit in gedachten ben ik fictieve personages, ook wel omhulsels, van mijzelf gaan maken. Met deze omhulsels kan ik controleren wat ik de toeschouwer laat zien van mijn persoonlijkheid en uitspraken doen die gevoelig liggen, want het zijn omhulsels van de mens en dus een fictief beeld.
hainted one 2.jpg
pure one.jpg
Afbeelding5.jpg
Afbeelding3.jpg
insta2.jpg
Anna Fetter

Anna Fetter

03 december 1997
Volg
  1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

    Ik houd van het spelen met verschillende materialen en ideeën. Het doel van de beelden die ik maak is dat elke van hen een bepaald verhaal verteld. Mijn werk is vaak een mengeling van materialen en vormen die op een spontane manier tot stand komen. Wat mijn werk uniek maakt is dat het de traditionele elementen van mode uitdaagt. Zo haal ik het functionele aspect van mode uit mijn werk. In mijn ogen mag er meer nagedacht worden over wat mode nu is, wie zegt dat sculpturen geen vorm van mode is? Wat blijft er van mode over wanneer de functie verdwijnt?

  2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

    Ik heb altijd al de neiging gehad om meer de fine-arts kant op te gaan en ik hoop dat ik tegen die tijd nog steeds grenzen opzoek als het gaat om het maken van sculpturen en het werken met de vormen van het lichaam. In de komende jaren zal ik hopelijk ontdekken wat de regelloosheid voor gevolgen heeft op mijn werk, hoe ik mijn werk ga definiëren en in wat voor een vorm ik terug blijf refereren naar mode.

  3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

    Tijdens deze studie had ik de vrijheid en de mogelijkheden om werk te maken dat de grens opzocht tussen mode en kunst. Door alle interdisciplinaire projecten en de verschillende richtingen binnen de HKU is het ook mogelijk om veel van de andere opleidingen mee te krijgen en elkaar te helpen. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik niet meer bang ben om extreme uitspraken te doen. Door de vrijheid van de HKU heb ik mij echt kunnen ontwikkelen als kunstenaar en ontwerper.