Bij mijn interactieve installatie worden de gebruikers in de schoenen van een rechter gezet. De beginnende rechters zullen drie misdadigers moeten straffen volgens het (versimpelde) Nederlandse rechtssysteem. Gebruikers zullen plaatsnemen op een fysiek podium en moeten zich verdiepen in de verrichtte misdaad. Daarna moeten ze daar de bijpassende straf opleggen. Gebruikers zullen te weten komen over hoe oneerlijk het Nederlandse rechtssysteem soms kan zijn.
voor expo2.png
Nadia Groenewald

Nadia Groenewald

01 april 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik specialiseer mezelf in het maken van fysieke installaties. Ik hou van het combineren van fysieke en digitale elementen en op deze manier een unieke ervaring te creëren. Ik wil altijd dat mijn gebruiker een specifiek gevoel krijgt tijdens het ervaren van mijn werk. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om maatschappelijke thema’s aan te kaarten en de gebruiker van mijn installatie altijd iets wijzer weg te laten lopen.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik hoop binnen vijf jaar een vaste baan te hebben binnen het werkveld als User Experience Designer. Liefst bij een bedrijf die digitale en fysieke elementen combineert. Waarbij ik concepten uitwerk, test of de concepten hun doel bereiken, en ondersteuning kan bieden bij het bouwen.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Een van de meest waardevolle vaardigheden die ik heb geleerd moet toch wel samenwerken zijn. Niet alleen met verschillende disciplines maar ook met verschillende culturen. Zo heb ik met verschillende projecten voor verschillende professionals gewerkt, Heineken, Rijksmuseum, Universiteit Utrecht, en Provincie Utrecht. Daarnaast heb ik ook stage gelopen in Japan, heb ik deelgenomen aan een game jam in Zuid-Korea en zijn er regelmatige buitenlandse studenten waar wij mee kunnen samenwerken. Op deze manier leer je omgaan met veel verschillende type mensen en ook hoe je jouw ideeën en concepten het beste aan ze kan duidelijk maken.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  HKU Exposure 2019