"Hersen Tijdloos momentje voor jezelf" is een interactieve installatie die de gebruiker in staat stelt zijn hersenen uit te zetten en zijn gevoel wagenwijd open.

In deze "drukke achtbaan maatschappij" stuiteren wij als mensen overal naar toe. Werk, kinderen, studie, hobby’s, familie, vakanties en minder leuke dingen zoals huishouden. Wij zijn altijd druk en zelfs als we denken dat we niet druk zijn, zijn we nog steeds aan het nadenken over alle dingen die we morgen zouden moeten doen. Wij blijven altijd racen tegen de tijd, die als een gek langs ons heen sjeest.

Ik ben zelf pas 23 jaar en ik word er nu al gek van. Daarom biedt mijn interactieve installatie jou de kans om de tijd stop te zetten en je hersenen uit te schakelen. De installatie zuigt je op en geeft jou de kans om op je gevoel een nieuwe wereld te ontdekken. Laat je overweldigen door de zachtheid, de kleuren, de verrassende interactie, het ontspannende vrije gevoel en geniet van jouw momentje alleen.
stukjevandeWereld.jpg
Een klein voor proefje van de wereld die op jou wacht binnen in de koepel.
HutProcess.jpg
Van het knuffelen van 2 meter hoge doos tot de eerste prototype van de koepel.
Hutinwording.jpg
De prachtige houten koepel waar de interactieve ervaring zich in gaat af spelen komt tot leven, dankzij de hulp van mijn vader Johan Crum.
Marijn Crum

Marijn Crum

24 augustus 1995
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik hou ervan om als een klein schattig pluizig kind te spelen en helemaal los te gaan. Alles aan raken, uitproberen, te ontdekken en te transformeren in schattige magische kleuren feestjes. Dit maakt mij zo ontzettend gelukkig en blij.

  Deze passie valt perfect samen met het creëren en ontwerpen van interactieve speelse kleurrijke installatie die iedereen de kans geeft te verdwijnen in een andere wereld. Lekker weg van deze "drukke achtbaan maatschappij", een plek waar je jouw fantasie de vrije loop kan laten gaan en alles op je gevoel kan ontdekken.

  Ik ben echt een makende ontwerper en daarom heb ik mijn gespecialiseerd op technische gebied. Op dit moment zit ik in het 3de jaar van mijn hbo-elektrotechniek studie op het Fontys te Eindhoven.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik wil de wereld overspoelen met speelse vrolijkheid en iedereen de kans bieden om even lekker weer kind te zijn. Even los van je serieuze volwassen leven en lekker genieten, ontdekken, spelen en rondreizen in je eigen fantasie.

  Mijn droom is om een interactieve technische kunstenaar te worden en te kunnen leven van het ontwerpen & creëren van interactieve speelse werelden. Fantasie is het mooiste wat er is en ik wil dat iedereen laten ervaren.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Wees niet bang of onzeker, ga lekker je eigen ding doen en wees niet bezorgt over de toekomst. Geld is niet interessant, dat komt op een magische manier allemaal goed zoals je maar je gevoel volgt en doet waar je gelukkig van wordt. Dat sluit niet uit dat allemaal mega spannend is.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  HKU Exposure 2019