Ik heb een collectie ontworpen om, behalve u als kijker, ook elektronische ogen te verwarren. Er verschijnen steeds meer beveiligingscamera's in het straatbeeld, terwijl we geen idee hebben wie er naar de beelden kijkt en wat er mee gebeurt of kan gaan gebeuren. Ik ben bang voor een politiestaat waarin er permanente en absolute controle is over burgers, waarbij elke fout geregistreerd wordt. Privacy bestaat dan niet meer.
De verwarring wordt bereikt in deze collectie door toepassing van Razzle Dazzle. Deze van origine legercamouflage uit het begin van de twintigste eeuw is bedoeld om schepen zo te maskeren dat het onmogelijk wordt om door een lens van een periscoop de snelheid en richting van het schip in te schatten. In plaats van de periscooplens, verwarren mijn stukken een cameralens. In plaats van de snelheid en richting verhul ik het geslacht, de oriëntatie en de maten van mijn modellen. Wat is de voor, achter of zijkant? Wie is dit, waar gaat hij/zij heen?
DSC04762.2.jpg
DSC04775.2 .jpg
DSC04799.2.jpg

Ageing in the digital Age

Het project 'Ageing in the digital Age' is gericht op ouderdom en het proces van ouder worden, en de band die mensen met dat proces hebben. Het project bestaat uit stukken die de beperkingen van ouderdom opleggen aan de drager. De drager ervaart hoe het is om niet meer beweegbaar te zijn, slecht te zien en gehoor en zijn balans te verliezen. De toeschouwer ziet een volledig gezond persoon ineens bewegen als een oudere en merkt dat dat direct enorme hindernissen in de normale omgang oplevert.
Teddy Kamper

Teddy Kamper

16 mei 1995
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Mode is voor mij meer dan kleding; het is een platform om maatschappelijke problemen ter discussie te stellen. Ik zoek dan ook de grens op tussen mode, kunst en de maatschappij. Om die drie te combineren streef ik naar het ontwikkelen van een ontwerp met een interessante en aantrekkelijk vorm die aansluit bij het menselijk lichaam. Daarnaast geef ik de kijker info over een bepaald probleem, om ze vervolgens te laten nadenken en hopelijk aan te zetten om in actie te komen.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Na mijn studie zou ik mezelf graag verder willen ontwikkelen en nog meer mijn eigen handschrift willen creëren. Over 5 jaar wil ik mijn eigen modelabel hebben waarin ik samenwerk met andere ontwerpers in verschillende disciplines. Ook hoop ik veel mensen bewust gemaakt te hebben over bepaalde maatschappelijke problemen.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Tijdens mij studie heb ik geleerd dat mode geen grenzen heeft. Door middel van mode kun je identiteit, gevoel en vakmanschap laten zien. Door veel verschillende vaardigheden te proberen ben ik er achter gekomen wie ik ben als ontwerpster en wat ik in mijn ontwerpen werkelijk belangrijk vind.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  The Strife for Anonymity – Pop-up expositie in Lil Amsterdam, 16 April 2018

  Disclosure – Expositie in Kunstliefde, 19 januari 2018

  Fashion machine by Conny Groenewegen – Mediamatic, Uitmarkt, 26/27 Augustus 2017

  Lamp bomvol lp’tjes – "Opgeknapt", artikel in De Stentor, 20 mei 2016