‘Machine' is een autobiografisch werk dat gaat over falen, het nét niet kunnen, maar toch weer doorgaan. De machine heeft geen bouwtekening en is ontstaan uit een intuïtief proces. De zichtbare sporen van mislukte pogingen blijken een verborgen schoonheid met zich mee te brengen. Faalt de machine door het vastlopen, of is die imperfectie juist de kracht van de machine?
De droom en het streven om te lukken zijn de drijfveer om toch door te gaan, of is hij in zijn falen al gelukt?

8.jpg
5.jpg

PATH_TERN

In opdracht van het Sencity festival, waar de beleving van muziek in andere zintuigen dan horen centraal staat, hebben we beelden ontworpen met als vertrekpunt de vertaling van muzikale elementen als ritme, patronen en trillingen. In deze beelden wordt gespeeld met perspectief en de beweging en standpunten van de toeschouwer. Samen vormen deze beelden een verbindend element en routing in het festival.
IMG_20190331_130817_373 (1).jpg
Nieneke Hartogsveld

Nieneke Hartogsveld

21 november 1992
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik maak conceptuele interactieve kunst die zich vooral richt op installaties, met als uitgangspunt het uitvergroten van situaties. Mijn werk is herkenbaar, ongecompliceerd en beeldend. Mijn werk heeft als doel het opwekken van communicatie tussen mensen onderling of mens en omgeving. De thema's van mijn werk hebben vaak een achtergrond in de Beta wereld, aangezien ik daar mijn roots heb zitten. Ik werk graag met materialen als staal en hout, maar maak ook veel gebruik van piepschuim en boetseerwas. Daarnaast werk ik met moderne technieken als een arduino, en heb een fascinatie voor kenetische en mechanische kunstobjecten.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Mijn ambities zijn om mij aan te sluiten bij een atelier, werkplaats of collectief en samen werken te maken. Daarnaast wil ik mijn eigen werk blijven maken en ga als zzp'er aan de slag en zou ik graag exposities willen hebben in musea, festivals en openbare plekken.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om in groepsverband het beste van elkaar naar boven te halen. Daarnaast heb ik geleerd om met een 'IPD-bril' naar de wereld te kijken.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  19 oktober 2017 was ‘Oersoep’ in Het Huis Utrecht te beleven.
  5 juni 2018 was ‘Oersoep’ op Night of the Nerds in het klokgebouw in Eindhoven te beleven.
  20 juni 2018 was ‘Fabrikaat’ op het festival Playful Arts in den Bosch te beleven.
  17 en 18 december 2018 was 'PATH_TERN' op HKU Oudenoord te bezichtigen
  30 maart 2019 was 'PATH_TERN' op Sencity festival in TivoliVredenburg te bezichtigen