Alles wat je nu om je heen ziet, de lucht die je inademt, alles begon 3,5 biljoen (3.500.000.000.000) jaar geleden met één blauw-groene alg. Één cel die zich deelde in twee. Zo groeide deze enkele alg uit tot een kolonie. Dit micro-organisme heeft al het leven om ons heen mogelijk gemaakt. ‘Ken jij ‘m alg?’ is een project om bewustwording te creëren over het belang van algen in ons ecosysteem. Algen zijn overal en zuiveren de lucht in onze atmosfeer, zonder hun hulp kunnen wij niet overleven. Ik deel mijn algenstekjes met alle mensen die zich verantwoordelijk voelen voor al het groen op onze planeet. Dit stekje groeit in de Foto-Bio-Reactor uit tot een heleboel algen. Deze algen geef je als voeding aan de planten in je omgeving. Als ik in mijn eentje een aantal mensen kan overtuigen is dat een begin, maar als wij dat met veel meer kunnen doen, dan verandert langzaam maar zeker onze omgeving mee en werken we samen aan een beter milieu.
Untitled-2.jpg
Untitled-1.jpg

Durf te delen

Je zegt een hoop, maar wat vertel je nou eigenlijk echt? Het bordspel ‘Durf te delen’ zorgt voor gelijkwaardige communicatie tussen mensen die elkaar tijdens het werk in de zorg niet snel ontmoeten. Wij geloven in de waarde van een goed gesprek waarin iedereen wordt gehoord.

Het spel neemt de hiërarchie in de organisatie voor even weg, wat om een andere luister- en gesprekshouding van de spelers vraagt. Door deze vorm van overleg kunnen er veel miscommunicaties voorkomen worden.
DTD poster.png
DTD spelfases.png
Annabel Konings

Annabel Konings

06 oktober 1994
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Verbinding staat voor mij altijd centraal. Als ontwerper ben ik hier steeds naar op zoek. Ik onderzoek graag onze relatie met de natuur en leg linken naar maatschappelijk actuele onderwerpen zoals communicatie en duurzaamheid. In mijn projecten wil ik aansluiting vinden tussen de mens en haar (soms verloren) omgeving. Mijn projecten krijgen vorm door de combinatie van theorie, onderzoek en de persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen en plekken. Deze verhalen inspireren mij. Door experimenterend onderzoek te doen vind ik oplossingen en trek ik conclusies. De rol van organisator neem ik regelmatig op me. Lang stilzitten is niks voor mij. Wanneer iets niet lukt probeer ik het op andere manieren, snel opgeven doe ik niet gauw. Ook hou ik ervan om interdisciplinaire samenwerkingen aan te gaan. Door elkaars kwaliteiten aan te vullen bereik je samen meer.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Over vijf jaar… hoop ik mensen te raken met mijn werk, aan het denken te zetten en een verandering op gang te brengen. Mijn projecten gaan vaak over gezondheid en klimaat en hoe die onze directe leefomgeving beïnvloeden. In mijn privé leven probeer ik hier ook op een positieve manier aan bij te dragen. Dit hoop ik de komende jaren niet alleen te gaan doen, maar veel in samenwerking met anderen, om zo het beste in elkaar naar boven te halen.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Vier jaar geleden ben ik Spatial Design gaan studeren omdat het zo’n brede opleiding is. Je kan op elk schaalniveau werken, zo lang het maar ruimtelijk is. Ik wist nog niet goed wat ik wilde en waar ik goed in was. De afgelopen vier jaar heb ik dit ontdekt en was er ruimte om dit te ontwikkelen. Dat is voor mij erg waardevol. Ik heb geleerd waar ik voor sta, wat ik wil veranderen en waar ik aan wil bijdragen. Dit kan ik nu met overtuiging vertellen. Zo is het voor mij belangrijk om het persoonlijke contact met onze medemensen en omgeving niet te verliezen. Bewust gebruik maken van alles wat de natuur ons geeft hoort hier ook bij. Ik ben leergierig en wil steeds nieuwe dingen ontdekken en onbekende terreinen verkennen. De afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik dit niet alleen tijdens mijn studie zal doen, maar mijn hele leven lang.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  2019: deelname Sustainable Healthcare Challenge 2019 and Challenge & Congress met het project 'Durf te delen' in samenwerking met Amy de Boer.