Het overkomt ons allemaal. Wanneer we bijvoorbeeld tijdens een etentje een vork pakken om de soep op te lepelen. Haastig doch onopvallend leggen we die vork dan weg, in de hoop dat niemand het heeft opgemerkt. Zonde. De hele tafel had mee kunnen lachen om deze prachtige actie van onbenul. De klungeligheid die ons overkomt, mogen we wel eens wat meer bestaansrecht gunnen. Als we het toelaten, zorgt deze klungeligheid namelijk voor plezier. Dwaasheid overkomt ons ten slotte allemaal. In mijn werk wil ik die een podium bieden. Ik wil vertellen dat de stunteligheid die we zo krampachtig hopen te vermijden juist datgene is wat ons mens maakt.
wesp.jpg
De keer dat ik een wesp op at op de camping in Frankrijk.

Over Grenzen (VR)

In de geïllustreerde VR-productie Over grenzen hoor je deze verhalen, verteld door de vrouwen die ze meemaakten. Ze vertellen over hun grenzen en hoe deze werden overschreden. Soms door anderen, soms door henzelf. Soms op het randje, soms er ver overheen. In deze intieme ervaring word je omringd door een geïllustreerde omgeving, terwijl je luistert naar de waargebeurde en vaak herkenbare verhalen. Kruip in de huid van deze vrouwen. Wat had jij in hun plek gedaan? Over grenzen is een samenwerking van studenten van HKU Media en de Volkskrant.
Tijmen Snelderwaard

Tijmen Snelderwaard

01 januari 1994
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Het onzinnige, lullige of onhandige is voor mij een bron van inspiratie. Daarbij wil ik het alledaagse in waarde oppoetsen of verder degraderen. Ik probeer een soort herkenning te vinden tussen mijn eigen zintuigelijke ervaringen en de 'algemene wereld' die wij allemaal bewonen. Daarin ben ik zoekende naar een vorm om deze twee realiteiten samen te brengen. Mijn werkwijze varieert van klassieke illustratie tot experimentele media.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Over vijf jaar wil ik op een bootje wonen en al makend over de rivieren varen.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Blijven spelen en uitvinden, maar ook kritisch te zijn op je eigen werk.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Pointer.KRO.NCRV: Beeldmaker voor Platform voor datajournalistiek (2019)
  VR productie 'Over Grenzen' op Oorzaken Festival, Amsterdam (2019)
  Volkskrant: Freelance beeldmaker en animator (2018)
  'Publicolonia' in de Academiegalerie, Utrecht (2018)
  Postercampagne Tivoli Vredenburg By Night (2017)
  Postercampagne voor Martijn Koning's 'Koning Te Rijk' (2016)