Het moet groot zijn en ik kan de uiteindelijke vorm van tevoren niet bedenken en 1 op 1 nabouwen. Dat was de missie waarmee ik mijn afstudeerproject ben ingestapt. Gedurende het project ben ik geïnspireerd geraakt door muzikaal en beeldend samenspel tussen mensen, mechanismen en hef- en hijswerktuigen.

Ik vond een bepaalde schoonheid in het proces van iets bedenken, bouwen en afbreken en hiermee het object, de omgeving en mensen zien veranderen. Deze schoonheid uitte zich in een project die continue in de steigers lijkt te staan en stapje bij beetje heel langzaam vorm krijgt, vorm verliest, om vervolgens weer vorm te krijgen. Het is in beweging in het bijzijn van de mens en laat zich horen als het wordt geactiveerd en bespeeld. Het is mijn muzikale speeltuin.
GoPro_IMG_0001_Correct.jpg
00054_Moment_0003.jpg
IMG_20190416_172604 (1).jpg

PATH_TERN

Voor het Sencity Festival 2019 heb ik samen met twee klasgenoten een viertal beeldende objecten ontworpen die langs de routes binnen het festival stonden. In deze beelden werd gespeeld met het perspectief en de beweging van de toeschouwers. Hoewel we binnen de groep geen vaste functies hadden heb ik mij voornamelijk ontfermt over de 'Kijker' objecten. Deze objecten gaven door middel van live video een kijkje in de secret area's en ongewone plekken van het festival.
S2660019_V2.jpg
IMG-20190330-WA0018.jpg
56444219_2162728653796103_891422824516812800_o.jpg
Rowan Groes

Rowan Groes

28 maart 1994
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Mijn werken hebben betrekking tot het belichten van de alledaagse, normale maar soms ook eigenlijk best rare dingen in het leven. Waarbij licht en geluid een grote rol spelen in zowel het onderzoek hiernaar als het uiteindelijke werk. Het observeren van de mens en diens handelingen en verhoudingen tot objecten die zij gebruiken vormen vaak de kern van mijn inspiratie.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Komende jaren wil ik mij bezig houden met het ontwikkelen van een dramaturgisch oog en mijn kennis van productionele zaken op gebied van theater, film en festival vergroten. Om mij zo verder te werken in de wereld van producties binnen de kunsten.
  Daarnaast blijf ik graag bezig met mijn handen en bouw ik mee aan toffe projecten overal en nergens, zowel nationaal als internationaal.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Een goed kunstwerk, product, tool of performance heeft niet alleen nagedacht over het vakmanschap of de promotie ervan, maar ook over de manier hoe de gebruiker of het publiek om gaat met dit werk. Hoe denk je na over de ervaring van het werk zowel voor, tijdens als na de ervaring van het werk?

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  2016 Night of the Nerds / Switch Festival: Ready Steady Pose!, Installatie
  2017 Night of the Nerds / The art of technology: Oersoep, Ervaring
  2018 Nationaal Archief: Mixing Faces, Installatie
  2019 Sencity Festival: PATH_TERN, Installatie