Een Nederlandse opvoeding, in een klein dorp dichtbij Nijmegen. Op de achtergrond heerst het Indische zwijgen van haar grootvader. Gedurende haar leven ontwikkelde er zich langzaam een verlangen naar de Molukse cultuur en haar geschiedenis.

Op deze plek, in Klein Baal te Haalderen, staat ze stil bij de zoektocht naar haar verzwegen verleden. Hier ontstond 67 jaar geleden een nieuwe verbinding tussen dit verleden en de toekomst. Hier, in deze verlaten leegte, vindt een proces plaats van dragen en loslaten, waarvan de echo generatie op generatie blijft doorklinken. Een verwerking van hetgeen dat in onrust is achtergebleven. Waar hetgeen dat verloren is gegaan wordt teruggebracht.

Kangen rumah.
Een sterk verlangen naar huis.
IMG_8420 2.JPG

Origasmic

Folded
Twisted
Refolded
Untwisted

Shaped edges slowly turning into various sculptures. The texture underneath their fingers, smoothly slithering the surface. Guided by their hands. An ongoing entangling, where two shapes merge together.

A pornographic experience through the eyes of a graphic designer.
Alessa Joseph

Alessa Joseph

17 mei 1994
  1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

    Ik ben een ontwerper wiens projecten bestaan uit een samensmelting van drie disciplines: fotografie, film en grafisch ontwerp. Ritueel, cultuur, seksualiteit en ongemak zijn terugkomende thema's in mijn projecten.

  2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

    In november vlieg ik terug naar de Molukken om mijn zoektocht naar mijn familie geschiedenis voort te zetten. Over vijf jaar hoop ik woonachtig te zijn in Indonesiƫ, te genieten van de cultuur en een plek op te bouwen waar ik mijn projecten en visie als ontwerper kan delen met anderen.

  3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

    Het proces waarin mijn identiteit als persoon samenkomt met de identiteit van mijn werk als maker.