Sinds de tijd van de Grieken hebben mythologische wezens een plek gevonden in verschillende folklore, sprookjes en anderen fabelen. In vele verschillende culturen tot aan onze hedendaagse media.
‘NIMF’ verkent de tragische oorsprong van de mythologische waternimfen. En hoopt het hedendaagse stereotype beeld van nimfen als natuurlijke kwaadaardig ‘sexy verleider’ en ‘femme fatale’ te doorbreken. Met alle stille commentaar van dien.
Volg de tragische transformatie die de jonge Ophelia beleeft van onwillig prooi naar onwillig roofdier.
Teaser
Nimf_animation_concept_art_BG_backgrounds_by_Suze Gil.jpg
045_Opelia onderwater wide shot.tif
Ophelia Poster_normal print_blanc.jpg
Ophelia Modelsheet - head.jpg
Suze Gil

Suze Gil

07 maart 1990
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Voor mij bestaan er geen slechte verhalen, alleen meer of minder interessante verhalen. Hierdoor vind ik het zoeken naar het juiste medium voor een verhaal erg belangrijk. Of het nou animatie, film, comic of literatuur is, een interessant verhaal is het belangrijkste onderdeel.
  Mijn keuzes voor het narratief en beeld zijn grens opzoekend, vreselijk persoonlijk en ik streef ernaar om maatschappelijke stereotypes te breken. Visueel is mijn werk simpel vormgegeven met een macabere en sensuele ondertoon, maar het is tegelijkertijd veel te doordacht en altijd positief bedoeld.

  Ik leg veel waarde in onderzoek. De geschiedenis, verschillende culturen, religies en kunststromingen zijn daardoor ook mijn grootste inspiraties. En hoewel ik meer waarde leg in traditionele animatie en schilderkunst, specialiseer ik mezelf in digitale 2d animaties en illustratie. Daarnaast focus ik op schrijven, storyboards en character design.
  “A 2D animator & artist by trade, an enthusiast in everything else.”

  Ik ben ervan overtuigd dat alle verhalen al een keer zijn verteld op verschillende manieren. Dit is naar mijn mening niet een negatieve instelling. De uitdaging ligt voor mij bij het uitzoeken hoe het verhaal kan worden weergegeven en opnieuw kan worden verteld op een frisse manier. Want dat maakt een verhaal interessant… of niet.

  SUZE

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Na mijn afstuderen wil ik ervaring opdoen in de animatie industrie. Om de volgende vijf jaar een carrière op te bouwen in beide commercieel en het independent film genre.
  Daarnaast streef ik ernaar om op een lange duur mijn concepten samen met een team te kunnen distribueren en publiceren voor film, toneel, serie, comic en literatuur.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Voorheen, zoals vele beginnende studenten, creëerde ik animatieconcepten zonder te realiseren dat ik gebruik maakte van bestaande kunststromingen of technieken. Het ontdekken van deze inspiratiebronnen heeft mij uiteindelijk een eigen stem/style gegeven.
  Sinds mijn opleiding weet ik nu waar mijn ontwerpkeuzes vandaan komen en benoem ik zo de juiste terminologie om mijn concepten hierdoor te kunnen onderbouwen. Met name de grootste invloeden die ik heb zijn van de kunststromingen; Romantisme, Prerafaëlieten en Symbolisme, waarvan ik de principes toepas in mijn werkproces.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  - Interview barbarus.org, Cultureel webtijdschrift, 2017
  - Televisie uitzending, 2 voor 12 'Maria Oosterwijck’, 2014