De generatie Millennials, geboren tussen ongeveer 1980 en 2000, is een veel besproken thema geweest het afgelopen jaar, zowel bij filosofen en psychologen als in het nieuws. Deze generatie blijkt, vergeleken met de voorgaande generaties, een enorm hoog percentage aan stress en burn-outklachten te hebben en de cijfers blijven stijgen. Uit mijn vooronderzoek is een aantal stressfactoren naar voren gekomen die de basis vormen voor de groei van deze cijfers.

Uit mijn verdiepend onderzoek is gebleken dat er al veel op het millennialprobleem wordt ingespeeld door leidinggevenden en managers te leren hoe met deze generatie om te gaan op de werkvloer. Hierdoor kwam bij mij de vraag op waarom de millennial zelf niet met het probleem aan de slag kan, wat leidde tot de volgende ontwerpvraag: “Hoe kan de millennial zelf inspelen op de millennialkwestie en tegelijkertijd het onderwerp bespreekbaar maken?” De millennialkwestie staat hierbij voor het probleem van de groeiende burn-outcijfers en het bespreekbaar maken hiervan onder de generatie millennials. Samen met mijn externe partij, Masters In Stress, zijn er brainstormsessies gehouden waarbij het concept The Millennial Survival Kit is ontstaan. Een fysieke tool die de millennial een handje moet helpen met het bespreekbaar maken van het onderwerp op een positieve manier. Daarnaast worden er vijf thema’s besproken aan de hand van bijpassende tools die inspelen op stressfactoren waar de millennial tegen aanloopt. De tools verwijzen de millennial naar online masterclasses die heml verder helpen omgaan met de stressfactoren.
Bij het testen van de kit is gebleken dat er vraag is naar een hulptool als The Millennial Survival Kit. Dit blijkt uit de behoefte aan hulp bij persoonlijke ontwikkeling en de nog steeds groeiende cijfers wat betreft burn-outs. Met de kit wordt het gemakkelijker voor de millennial het onderwerp bespreekbaar te maken en zelf aan de slag te gaan met de druk die wordt ervaren vanuit de maatschappij. Een eventuele vervolgstap op de kit zou een Summer School kunnen zijn met trainingen en workshops voor de millennial die inspelen op de vijf thema’s, in samenwerking met Masters In Stress.
3.JPG
Inhoud The Millennial Survival Kit.
9.JPG
Binnenkant en inhoud van The Millennial Survival Kit.
6.JPG
Buiten kant en logo van The Millennial Survival Kit.
Kia Karanko

Kia Karanko

21 juni 1996
Volg
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik specialiseer mij in de millennialgeneratie en de stressfactoren waar deze groep tegen aanloopt of mee kampt. Aan de hand van een innovatief concept met een pakkend design wil ik een bijdrage leveren aan dit probleem.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Over vijf jaar wil ik het verschil hebben gemaakt in het bespreekbaar maken van persoonlijke, mensgerichte en kwetsbare thema's zoals een burn-out onder de generatie millennials.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Het belangrijkste dat ik tijdens mijn studie heb geleerd is met een open blik kijken naar je omgeving en de maatschappij. Het op een innovatieve, logische en creatieve wijze nadenken over maatschappelijke problemen en hier een bijdrage aan te leveren met behulp van design.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  The Millennial Survival Kit.