Wat geef je mee aan een beschaving waarin het alledaagse leven is gebaseerd op dat van de mens?

In een wereld zonder objectieve realiteit dwalen de identiteitloze Cultists. Het enige dat ze weten is dat ze niet weten wie ze zijn. Hun gehele samenleving draait om Avey de humanoloog; een Cultist die de mens bestudeert en op die manier een identiteit probeert te geven aan de Cultists en hun wereld.
New Animated Cultist_Main Camera_2018-05-11-14-14-04_3000x4000.png
Silver Huber

Silver Huber

25 juli 1993
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Ik probeer media/kunst die uit zichzelf niet voorzien is van interactie te verrijken met interactie. Het voelt vaak als een gemiste kans wanneer ik geïnspireerd raak door een bepaald werk maar nergens die creativiteit weer terug kan koppelen.

  Interactie biedt zo veel mogelijkheden. Het biedt optionele verdieping en geeft de mogelijkheid tot co-creatie met het publiek. Je kunt het werk laten reageren op de input van een speler/toeschouwer en daarmee een heel persoonlijke ervaring creëren. Een wisselwerking tussen het werk en de toeschouwer, waar het normaal eenrichtingsverkeer is.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik blijf vooral doen wat ik nu ook al doe; experimenteren met interactie. De Cultist wereld (zie examenwerk) heeft zich inmiddels uitgespreid over meerdere mediavormen en heeft al in verschillende contexten rijke (persoonlijke) ervaringen geboden. Ook in de openbare ruimte zijn mijn ontwerpen te vinden.

  Daarnaast geef ik workshops en doceer ik om anderen de waarde van interactie in te laten zien. Om ze de handvatten aan te reiken om er zelf mee te experimenteren. Dit om met z'n allen speelse ervaringen neer te kunnen zetten.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Het gereedschap om van de ideeën in mijn hoofd concrete concepten te smeden. Verder hebben de meer technische vaardigheden me geholpen om die concepten uit te werken en vervolgens te kunnen (play)testen.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  When we're together. 06-2017. https://www.youtube.com/watch?v=i414muGi0cM