Mijn afstudeerwerk gaat over de schoonheid die er te vinden is in de metaalwerkplaats. Mijn fascinatie voor de schoonheid van het slijpen en lassen stamt uit mijn jeugd. Al sinds ik mij kan herinneren loop ik rond in het interieurbouwbedrijf van mijn vader. Als klein jongetje stond ik daar op de trap met grote ogen naar de lassers te kijken. Naarmate ik ouder werd, ben ik zelf steeds meer een deelnemer en minder een toeschouwer geworden in de metaalwerkplaats. Ik focuste me op het primaire doel, het functionele aspect, en ik vergat mijn verwondering voor de esthetiek, het secundaire. Nu haal ik deze schoonheid uit zijn context van de werkplaats, om mijn verwondering opnieuw te beleven en te kunnen delen met anderen.
Pelle Schilling - Rain
Pelle Schilling - Droplet
Pelle Schilling - Wire
Pelle Schilling

Pelle Schilling

05 juni 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Pelle Schilling 1996.
  Fel laslicht, vonken, razend water, grote machines. Mijn werk gaat over de fascinatie voor beweging en het onverwachte. Ik kijk en kijk en kijk continu naar alles om mij heen, opzoek naar verrassing. In zoveel dingen zit iets moois of interessants waar je vervolgens mee kan spelen. Als ik dan iets vind waar ik potentie in zie probeer ik dit vervolgens te manipuleren tot iets wat die verwondering of verrassing vergroot.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik wil graag mijn vondsten en verwondering delen met de wereld. Ik word zelf vrolijk als ik kijk naar het werk wat ik maak, ik hoop dat ik andere mensen ook een positieve ervaring mee kan geven.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Ik heb geleerd hoe ik het best bij mijn eigen creativiteit kan komen, volgens mij is iedereen creatief maar weet niet iedereen hoe je deze creativiteit moet gebruiken. Ik heb geleerd in wat voor een omgeving en mindset ik het meeste kan met de creativiteit die ik bezit.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Exposities: Nieuwendammerdijk 532A - Work in progress 2018
  Instagram: @40knopen