Anamnesis is een korte game / experience over het verlies van huisdieren. Het probeert mensen vooruit te helpen in het rouwproces en ze een positievere mindset te laten ontwikkelen, waarmee de negatieve mentale en fysieke symptomen die rouw kan veroorzaken aangepakt worden. Anamnesis doet dit door nadruk te leggen op goede herinneringen en de gebruikers te motiveren om positiever na te denken gedurende de hele game.
Trailer
Marie Lhuissier

Marie Lhuissier

25 maart 1996
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Mijn interesses binnen 2D art zijn erg breed en daarom kan mijn werk erg veel variëren. Er is echter altijd één overeenkomst: ik wil er een verhaal mee vertellen. Dit kan in de vorm van een heel duidelijke boodschap zoals in typografie of comics, maar soms is het meer subtiel zoals het creëren van een sfeer, een specifieke uitstraling geven aan een character, of de perfecte stijl ontwikkelen voor een game met een bepaald thema.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Ik zie mijzelf behalve als artist ook als designer. Ik vind het geweldig om mijn eigen kleine projecten te hebben die ik van begin tot eind zelf gemaakt heb. Om niet alleen art te maken voor andermans projecten. Ik hoop dan ook bij een bedrijf terecht te komen waarbinnen ik de vrijheid kan behouden om verschillende functies uit te oefenen.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Vergelijk jezelf niet te veel met anderen.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Mijn werk is gebruikt in:
  De boardgame Money Maker by Firebrush Studios
  De Burgers' Zoo Snapshot app by koninklijke Burgers' Zoo
  De simulation game GO RIO! voor Zeelandia via het NHTV
  De interactieve installatie Tijdspoort die op UC heeft gestaan by ProRail