In het examenjaar heeft Devin met Jeroen Jaspers en Bas van Win het compositiebedrijf NOZEM Audio opgericht. NOZEM Audio heeft dit schooljaar muziek verzorgd voor dertien films, een theatervoorstelling, een fanfareorkest, een koor, een sportvereniging en een podcast.
Met dezelfde groep is CueSpot bedacht, een systeem dat de rol van de music editor, zoals in Amerika bekend, moet overnemen om de communicatie bij het filmmaken moet verbeteren.
Devin de Vries

Devin de Vries

15 december 1995
 1. Artist statement; wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

  Binnen NOZEM Audio ben ik werkzaam als componist voor de media. Ik begin vrijwel elk stuk met een pianocompositie of -improvisatie. Ik zet dan de film aan, ik neem de piano op en ik speel mee met de beelden. Deze piano improvisaties zijn vaak een mengsel van simpele en zeer thematische muziek en meer ingewikkelde impressionistische en laat romantische muziek. Ik improviseer ook vaak op zelf bedachte toonreeksen. Wanneer de pianopartij staat ga ik deze orkestreren. Mijn orkestraties zijn vaak een combinatie van de Hollywood stijl en complex gebruik van instrumentale effecten en elektronica. Het mengen van deze twee zie ik als één van mijn grootste stijlkenmerken.

 2. Wat zijn je ambities? Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben?

  Mijn grootste droom is om te kunnen werken aan professionele feature films. Filmproducties uit Engeland, Spanje en Scandinavië hebben mijn grootste interesse. Daarnaast heb ik een grote passie om me te richten op nieuwe markten die muziek nodig hebben. Voorbeelden hiervan zijn social media, Youtube en experiences als VR,AR, escape rooms en simulaties.
  Ik denk voortdurend na over nieuwe technieken om in het werkproces van een toegepast componist te integreren. Het verbeteren van communicatie en samenwerking is daarvan een goed voorbeeld.

 3. Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd tijdens je studie?

  Dieper nadenken over het bereiken van een zo overtuigend mogelijk eindproduct, zoveel mogelijk halen uit een compositie en vooral het gebruiken van technische middelen die het werkproces bevorderen zijn voor mij de dingen waarin ik het meest ben gegroeid tijdens mijn studie. Daarnaast kom ik makkelijker met nieuwe technologieën en toepassingen op muziektechnologisch gebied.

 4. Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

  Tijdens de studie mocht ik meewerken aan ruim 15 studentenfilms en 5 commerciële filmprojecten. Wat betreft klassiek werk heb ik mogen schrijven voor het Alexander Kamerkoor, het Achterhoeks Fanfareorkest en het Keuris Ensemble. Ook heb ik de muziek verzorgd voor 2 theatervoorstellingen. Het grootste publiek heb ik echter bereikt bij het schrijven van de orkestrale opening van de live-set van Martin Garrix op het Ultra Festival Miami in 2016.