Duurzaamheid en circulariteit
Ander thema

Zoutloper

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Maxime Molenaar is een beeldend kunstenaar die voornamelijk werkt met keramiek, verf en bouwmaterialen. Haar werk richt zich vaak op zelfontplooiing, mens & natuur, toevalligheden en nieuwe toepassingen van materialen. Ze maakt gebruik van verschillende media om haar visie en ideeën uit te drukken.

Binnen haar afstudeerwerk heeft ze zich gericht op de Gaia-hypothese, waarin de aarde wordt gezien als één levend organisme. Ze is gefascineerd door de gedachte dat alles in en op onze aarde één is, en met elkaar verbonden. Ze gelooft dat alles in de natuur een stem heeft, waar wij als mens niet naar luisteren. In tegendeel zelfs: wij zouten de aarde achter ons, langzaam maar steeds sneller, als een onomkeerbare zandloper. De mens en de aarde zijn uit balans. Door deze disbalans verstoren we de flow en vruchtbaarheid van moeder natuur. Waar wij de aarde zouten, stopt de natuur onmiddellijk met groeien.

Wat haar werk uniek maakt, is dat ze verschillende media combineert om een boodschap over te brengen. Ze wil mensen aan het denken zetten en hen bewust maken van hun impact op de aarde. Door te experimenteren met verschillende materialen en technieken, ontstaan kunstwerken die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een diepere betekenis hebben.