Zorg en welzijn

Zonder het donker geen sterren

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In ‘Zonder het donker zijn er geen sterren’ geef ik ruimte aan gevoel en raak ik aan wat pijn doet. Ik geef mezelf bloot en kijk recht in de spiegel, ook als ik eigenlijk mijn ogen dicht wil doen. Ik nodig je uit op reis door mijn binnenwereld, door verschillende lagen, van de diepste dieptes tot de hoogste hoogtes. Ik onderzoek mijn patronen, beschermers en overleving- mechanismes. Ik leer dat wegrennen, verdoven en verbloemen slechts tijdelijk is, maar dat ademen helpt. Dat er iemand leeft in mijn hoofd die nooit gelijk heeft. Dat alles er mag zijn ook al is dat eng. Dat zelfs als die ruimte er nooit was, ik die nu maak, voor mij, maar ook voor jou. En dat wanneer je echt eerlijk durft te zijn naar jezelf, je dat ook naar de ander kunt zijn.
In het donker
Voel je verdriet
Schreeuw om aandacht

Artist statement

Als maker creëer ik graag de perfecte omstandigheden om in gesprek te gaan over de dingen waar we normaal gesproken pas na vijf wijn over praten. Ik verhoud me op een open en eerlijke manier tegenover onderwerpen waar stigma’s of taboes op rusten. Binnen deze thematiek ben ik steeds weer op zoek naar manieren om mezelf bloot te geven en voorbij schaamte te bewegen. Ik schenk de wijn, dus laten we het gesprek beginnen.

Ambities

Ik wil het gesprek aan blijven gaan over hoe we ons voelen, waar we bang voor zijn en alles wat we moeilijk vinden om hardop te zeggen. Mijn onderzoek naar kwetsbaarheid is nog lang niet klaar en ik zie er naar uit om deze te vervolgen!

Geleerd tijdens de studie

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.