Diversiteit en inclusiviteit
Zorg en welzijn

Zo mooi anders

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Zo mooi anders' is een verzameling van gesprekken met siblings van mensen met een verstandelijke beperking. Ze vertellen over hun leven, samen opgroeien, zorg in huis en de toekomst. Wat maakt hun sibling zo prachtig? Wat is mogelijk lastiger geweest in het samen opgroeien? In persoonlijke verhalen met kleurrijke illustraties wordt er een licht geschenen op deze bijzondere groep mensen, hun prachtige sibling en hoe mooi anders we allemaal zijn.

Artist statement

Al sinds ik mij herinner ben ik geïnteresseerd in de mens, onze emotionele wereld en hoe we in onze maatschappij met elkaar omgaan. Deze fascinatie ligt ten grondslag van mijn illustratieve werk; met een lichte, nostalgische stijl geef ik kleur en vorm aan ons gevoelsleven en de ervaringen die ons mens maken: hoe we liefhebben, lachen, huilen, vieren, rouwen, stilstaan, reflecteren en weer doorgaan. Verbinding met elkaar, onszelf en de ruimte die we innemen is de rode draad in mijn illustraties. Inspiratie vind ik in de mensen om mij heen, het alledaagse leven, poëzie, literatuur en films. Mijn werk kan beschreven worden als gevoelig, gedetailleerd en warm. Ik houd van experimenteren met kleuren, licht en schaduw, en werk het liefst met mijn oude vertrouwde kleurpotloden.
Wat zie je als je verder kan kijken dan dat er op het eerste ogenblik zichtbaar is?

Ambities

Ik hoop mijzelf als maker te blijven ontwikkelen, mij binnen het illustratieve werkveld te ontplooien als redactioneel illustrator en uiteindelijk te blijven spelen, uitproberen, mooie projecten kunnen realiseren en te doen waar ik gelukkig van word.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is vooral bij jezelf te blijven, bij jouw eigen visie, interesses en makerschap. Laat je inspireren en zoek wat bij je past, maar blijf altijd bij jezelf.