Inclusie en diversiteit

Zet niemand buitenspel

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Scheldwoorden als ‘homo’, ‘flikker’ en ‘nicht’ behoren tot de meest gebruikte van Nederland”. Dit is waarschijnlijk niet verbazingwekkend om te lezen wanneer je geregeld een voetbalwedstrijd bezoekt. Toch denkt men dat homoseksualiteit anno 2022 best geaccepteerd is in Nederland. Ikzelf viel ook onder ‘men’, totdat ik stage ging lopen bij FC Utrecht. Echter zie ik als sportliefhebber sport als iets wat verbroederd. Bij sport komt passie, gemeenschappelijke hobby’s, en het behoren tot één kijken. Clubliefde verbindt allerlei verschillende mensen met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat juist in de sport maatschappelijke probleemkwesties aangepakt kunnen worden.

Mijn droom is een veilig sportklimaat waarin iedereen volledig zichzelf kan zijn en uiten. Voetbalsupporters maken dit moeilijk door zich haatdragend op te stellen tegenover homoseksuelen. De kwestie van mijn afstudeerproject is een fundamenteel, cultureel probleem. De oplossing draait daarmee om gedragsverandering. Om naar een realistisch doel toe te werken wil ik met mijn afstudeerproject de lage LHBTI-acceptatie in het Nederlandse profvoetbal onder de aandacht brengen. Hierdoor hoop ik de kwestie bespreekbaar te maken. Tegelijkertijd is uit mijn onderzoek gebleken dat het nodig is om een handelingsperspectief in te zetten om ervoor moeten zorgen dat voetbalsupporters hun gedrag gaan veranderen. Om dit te bewerkstelligen heb ik in samenwerking met de Eredivisie CV een mediacampagne ontwikkeld.

Voetbalsupporters zouden geen toeschouwer moeten zijn van homofoob gedrag in de stadions. Iedereen past binnen een veilig sportklimaat. Zet niemand buitenspel.

Artist statement

Ik ben een ware analyticus die gestructureerd en georganiseerd te werk gaat. Ik vind het interessant om deze vaardigheden te combineren met het bedenken van creatieve oplossingsrichtingen. In de toekomst zou ik deze werkzaamheden willen uitvoeren als marketeer. Mijn interesse ligt bij marketing, media en communicatie. Ik vind het interessant om me bezig te houden met het bouwen aan een merk en om hier strategisch over na te denken. Daarnaast heb ik affiniteit met (online) media en houd ik me graag bezig met taal.

Ambities

De rol als marketeer zou ik willen vervullen in de sportsector. Mijn voorkeur gaat uit naar de voetbalwereld. Een sterk punt is het feit dat ik zelf veel sport en veel affiniteit heb met sport. Hierdoor heb ik in eerste instantie plezier in mijn werk maar kan ik me de sportwereld als sporter en als supporter goed voorstellen. Ik kan me goed inleven in anderen en in situaties m.b.t. sport. Ik vind het interessant dat de sportwereld vol zit met variatie en verassingen. Zo heb je te maken met allerlei verschillende activiteiten. Daarnaast is de doelgroep enorm groot en gevarieerd. Dit is een strategische uitdaging wat het tegelijkertijd interessant maakt.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens de studie heb ik me persoonlijk en professioneel ontwikkeld. Enerzijds komt dit door het feit dat ik mezelf beter heb leren kennen en nu duidelijk kan formuleren waar mijn interesses en ambities liggen. Daarnaast heb ik mijn communicatieve, analytische en creatieve vaardigheden ontwikkeld. Ik kan me nu goed formeel en informeel profileren.