Ander thema

Zeespiegel

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het project Zeespiegel brengt op experiment gebaseerde werken samen in een installatie. In deze werken poog ik een gesprek aan te gaan met het strand en de zee door middel van empathisch te verbinden. Verschillende natuurverschijnselen als eb en vloed, aangespoeld zeeleven en wind fungeren als de dragers van de dialoog. Als maker ben ik nieuwsgierig naar de relatie tussen mens en natuur, vanwege de onnodige complexiteit die het kent. Wat kan een relatie met het niet-menselijke leven mij leren over mens zijn?

Artist statement

Binnen mijn praktijk werk ik als verkenner, maker, en communicatief verbinder. Door het langdurig observeren van mijn omgeving, ontdek ik situaties waar ik aan kan deelnemen. Het biedt mij vervolgens de kans om vragen te stellen en nieuwe contexten te scheppen over een bestaand fenomeen. Ik zou mijn werk omschrijven als intiem, experimenteel en ritmisch. Binnen mijn soms fictieve en hyper persoonlijke belevingswereld, schijn ik licht op universeel niveau waar het individu centraal staat. De thematiek van mijn werk bevindt zich op het snijpunt van mens en natuur. Via mijn werk nodig ik de kijker uit om te balanceren tussen een eigen ervaring en de ruimere context van het fenomeen.

Ambities

De komende jaren zal ik navigeren op nieuwsgierigheid en het verkennen van mijn randgebied. Mijn fascinatie om mijn persoonlijke relatie met de natuur te ontdekken, zet ik hierin centraal. Dit wil ik gaan verkennen binnen zowel de grafisch ontwerp sector als ver daarbuiten. Ik hoop op een pad te komen waarbij grafisch ontwerp, conceptontwikkeling en educatie langskomen.

Geleerd tijdens de studie

De voornaamste ontdekking voor mij is dat het leven te ontwerpen is. Ik heb geleerd in te zien dat mijn werk een verlenging is van mijn identiteit. Fascinaties en frustraties zijn verweven in de thematiek van mijn projecten. Door ontwerp toe te passen, ontstaat er een situatie waarin ik als maker en mens functioneer en dat deze twee elkaar aanvullen.