Zorg en welzijn

Zeah World

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Welkom in Zeah World! Ontsnap even aan de zware realiteit, ga op in de vrolijke kleuren en prints en zet de eerste stap in het helen van je innerlijke kind.

Artist statement

Ik ben Leah Zadoks, onder de naam ‘Zeah’ maak ik kostuums voor wedstrijd- en show-kunstschaatsers. Werken met spandex, mesh en glitters is mijn tweede natuur. Hiernaast sta ik als coach, choreograaf en schaatser nog altijd zelf op het ijs. Sinds kort ben ik ook barre instructor, een op ballet geïnspireerde work-out vorm.

Nu je weet dat ik een echte duizendpoot ben, zal het je niks verbazen dat ik met mijn afstuderen een totaal andere richting in ben geslagen. Het gaf me de kans tot een laatste uiting van ultieme creatieve vrijheid voordat ik aan de rest van mijn werkende leven begin. Mijn collectie ‘Zeah World’ is gemaakt voor de kids die te snel zijn opgegroeid in de 00’s en nu als succes-zoekende jongvolwassene moeten navigeren in een snel veranderende maatschappij.

Waar ik mij als kind nog zorgeloos kon uiten, was ik nu een stukje zelfexpressie verloren. Ik voelde enorm de behoefte mijn innerlijke kind te helen. Dit bracht mij terug bij mijn liefde voor Polly Pocket, een 10 cm groot poppetje met rubberen kleertjes. Zij vormde de grote inspiratiebron voor deze collectie.

Door het gebruik van leer en foam kon ik vormen en volume creëren. Hierdoor kan een aantal stukken, bijvoorbeeld de dolphin graphic tee, letterlijk op zichzelf staan. Het materiaal gaf me bovendien de ruimte om te spelen met proportie. Mijn nostalgische herinneringen vormden de basis voor de prints, getekend in een cartoon-ish stijl. Glimmende accessoires maakte het plaatje compleet. Het resultaat: Een speelse en kleurrijke collectie die bijna om op te eten is!

Ambities

De komende jaren ga ik me volledig richten op mijn bedrijf Zeah, als costume designer voor kunstschaatsers maar ook mijn persoonlijke positionering als schaatser, coach en choreograaf. Ik wil mijn talenten, skills en ervaringen inzetten om de schaatswereld een stukje beter te maken.

Geleerd tijdens de studie

Het is mijn leven en mijn studietijd, ik hoef niet te voldoen aan verwachtingen van anderen en mag de tijd nemen die ik nodig heb.