Zorg en welzijn

"Zal ik het doorgeven?"

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Je bent een MBO student en je hebt net je toetsweek afgerond. In de afgelopen periode heb je hier veel stress door gekregen. Deze stress is blijven hangen en je zit eigenlijk al een tijdje niet zo lekker meer in je vel hierdoor. Je ervaart meer onzekerheid en angsten dan normaal. Je slaapt slecht door al het piekeren, je hebt elke avond hoofdpijn, de drukke kantine is teveel prikkels voor je geworden en je hart klopt zo snel dat je de druk op je borst voelt.

Mentor uur begint en de docent vraagt aan de klas "hoe zit iedereen erbij?"
Je durft niet je hand op te steken om aan te geven dat je veel stress ervaart, niemand doet dit namelijk in de klas. De mentor begint er toch ook niet over? dus waarom zou jij het dan wel doen..

"Zal ik het doorgeven?" is een educatief hulpmiddel voor tijdens deze mentor uren. Het is een gespreksstarter over juist dit soort onderwerpen. Op deze manier word het laagdrempeliger voor de MBO studenten om te communiceren over hun angststoornissen met hun omgeving. In groepjes lezen ze de situaties op de kaarten en moeten samen overleggen waar ze deze het beste aan kunnen doorgeven. Is de oplossing praten met je ouders of is het beter om dit te bespreken bij het onderwijs service centrum? Hierdoor bespreken ze de ernst van de situaties en gaan ze ze zelf ook herkennen.

Artist statement

Medestudenten zeggen dat mijn werk vrolijk en vaak kleurrijk overkomt. Na de afgelopen 2 jaar herkennen ze een eigen handschrift dat ik heb gecreëerd. Deze is vaak chaotisch en in een collage vorm.

Ambities

Ik wil na deze studie graag doorstuderen naar DCI. Hier wil ik mezelf gaan specialiseren in maatschappelijke vraagstukken creatief oplossen. Tijdens mijn afstuderen kreeg ik de kans aangeboden om mijn project in samenwerking met een subsidie regeling te gaan ontwerpen. Dit soort klussen zie ik mezelf in de toekomst doen door middel van mijn eigen bedrijf.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben tijdens deze studie erachter gekomen wat voor ontwerper ik wil worden. Hiervoor wist ik nog niet dat maatschappelijke vraagstukken op een creatieve manier opgelost kunnen worden en ik vind dit mega interessant. De gesprekken met de doelgroep voeren en uiteindelijk een passend ontwerp maken geeft mij een voldaan gevoel. De lessen die wij hierin kregen, zoals alle onderzoek methodes en de manier van de doelgroep onderzoeken waren voor mij een nieuwe wereld. Deze manieren ga ik zeker ik de toekomst toepassen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

N.V.T