Ander maatschappelijk thema

YOU(TH)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor YOU(TH) heb ik met 10 studenten van STV STUK gewerkt aan een montagevoorstelling waarin zij ook echt hun eigen stem kwijt konden. We begonnen vanuit het thema 'jeugd', en hebben met elkaar week voor week de voorstelling in elkaar geknutseld. Het is een komische, dynamische voorstelling geworden waarbinnen elke speler zichtbaar genoot van het spelen.

Artist statement

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in improvisatietheater en absurd-komisch theater. In de lessen die ik geef maak ik op allerlei manieren gebruik van de kennis die ik heb opgedaan over improvisatie, zowel als speler als docent. In de voorstellingen die ik maak houd ik ervan om te beginnen vanuit een alledaagse of realistische situatie, en dan te kijken: hoe kan dit raar? Ik speel graag met de sociale regels en trek mijn spelers graag buiten hun comfortzone. Ik begin mijn voorstellingen altijd vanuit een thema en maak met de spelers de voorstelling gaandeweg.

Ambities

Over vijf jaar wil ik nog meer voorstellingen met amateurs gemaakt hebben, nog meer werk gedaan hebben als trainingsacteur (dat doe ik nu al een beetje), en zou ik het liefst een baan hebben bemachtigd bij het Jeugdtheaterhuis.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb twee belangrijke dingen geleerd tijdens mijn studie. Het eerste is dat alles uiteindelijk echt wel meevalt. Ik kon dingen enorm uitstellen en groot laten worden in mijn hoofd. Ik dacht van te voren al: dit gaat mij toch niet lukken. Als ik er dan uiteindelijk aan begon had ik het meestal zo af en viel het allemaal reuze mee. Het tweede wat ik heb geleerd is dat er niet één soort 'goed' theater is. Ik heb echt mijn eigen stem gevonden, en misschien nog meer: ik ben er naar gaan durven luisteren.