Ander thema

Yaikomon

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Yaikomon is een RPG monster collection game, in een pixel-art retro stijl, voor mobiel. Maar met een twist, het verhaal en de monsters zijn te vinden in de echte wereld, waarbij je bijvoorbeeld lopend door de straat de fantasierijke wereld van Yaikomon ontdekt.

Ook is het spel volledig online, en heeft daarvoor een deels-klassieke RPG battle system met een twist: attacks zijn reaction-speed based! Hierbij heb je dus een mix van strategisch nadenken tijdens je beurt, om vervolgens snel te reageren op waar de tegenstander heen zal gaan. En online betekend dus ook multiplayer!! (WIP)
Dit is een nummer in de soundtrack voor de game, waar ik nog mee bezig ben. Dit word de overworld theme!

Artist statement

Ik ben een game designer en daarnaast een aspiring indie-developer. Dit betekend dat ik me een beetje verdiep in alles wat komt kijken bij het maken van games. Ik hou van entertainment games maken met unieke systems en mechanics, met, waar mogelijk, een progressieve politiek er in verwerkt (zowel in het maken als het product zelf.)

Ambities

Over 5 jaar wil ik een aantal games volledig gepubliceerd hebben, waar ik trots op ben en die mij financieel ook kunnen ondersteunen. Ik hoop daarbij ook mensen mee te nemen in mijn passie, zowel spelers als makers, en om een vernieuwend gamebedrijf te kunnen hebben.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb geleerd dat game-design een breed veld is, en dat er heel veel manieren zijn om bij een leuke game uit te komen. Ook heb ik vooral de kracht van maken ontdekt: ik was eerst een documenten schrijver, een "idea guy", en de HKU heeft me leren ontwikkelen en onderzoeken, waardoor ik nu mijn ideeën tot leven zie komen en ik ze kan testen met de wereld. Als laatste ben ik er achter gekomen hoe belangrijk het is om gepassioneerde mensen om je heen te hebben om samen mee te werken en dat ieder talent te leren is, niks is onmogelijk!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Sientje Studios, mijn indie gamebedrijf.

Pivorow - 5 op een rij mobiel bordspel, verkrijgbaar op de android Play Store!

Yaikomon - mijn huidige (graduation) project, waarvan devlogs te vinden zijn op youtube! https://www.youtube.com/channel/UCj5g-1Q7StPcHMW68LyBe-w

Een hoop passieprojecten, te vinden op mijn portfolio site https://studenthome.hku.nl/~jesse.brolsma/portfolio/indexnew.php?