Ander maatschappelijk thema

Wooden Memories

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Wooden Memories is een korte 3D animatie over een oude man. Om te ontspannen en zich af te sluiten van de wereld om zich heen maakt hij houten figuren. Terwijl hij bezig is met zijn laatste figuur blikt hij met bewondering en dankbaarheid terug op de mooie herinneringen uit zijn lange leven.

Artist statement

Ik ben een 3D animator met een liefde voor het tot leven wekken van karakters en objecten. Het fascineert mij hoe de manier van bewegen zo veel expressie en persoonlijkheid aan een karakter of object kan geven. Daarnaast hou ik ervan om mijn werk te stileren, daar ligt voor mij de kracht van animatie. Juist dat er dingen kunnen die normaal niet kunnen, die je niet in het alledaagse leven kunt filmen. Met behulp van deze stilering of door het toevoegen van een metaforische laag probeer ik de kijker emotioneel te raken. Dat kan zowel grappig als verdrietig zijn. Door de kijker emotioneel te raken zorg ik ervoor dat de animatie blijft hangen en niet snel weer wordt vergeten.

Ambities

Vijf jaar geleden experimenteerde ik voor het eerst in 3D software. En nu studeer ik af met een volledig 3D geanimeerde film. Ik hoop deze groei door te zetten en mezelf te blijven ontwikkelen als 3D animator. Verder wil ik mezelf zoveel mogelijk omringen met andere animatoren en creatievelingen. Dat zorgt ervoor dat ik het beste in mij naar boven haal. Het liefst werk ik over vijf jaar in een studio waar ik veel werkervaring op kan doen. Wellicht dat ik later (deels) wil gaan freelancen. Op die manier heb ik de volledige regie over wat voor werk ik maak en dat is voor mij toch ook wel belangrijk heb ik gemerkt.

Geleerd tijdens de studie

Wanneer je een animatie maakt draait het niet alleen om hoe mooi het gerenderd is, of hoe goed het geanimeerd is. Het gaat er veel meer om wat het vertelt en of de kijker begrijpt wat jij wil overbrengen. Wat voelt de kijker wanneer hij naar jouw animatie kijkt, welke emotie roept het bij hem of haar op. Elk shot, elke beweging en elke keuze die je maakt draagt bij aan het overbrengen van die emotie.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2020 - Ubasute - Official selection BALKANIMA - European Animated Film Festival 2020
2020 - Ubasute - Official selection Kaboom Animation Festival 2020
2020 - Ubasute - Official selection MONSTRA - Lisbon Animation Festival 2020
2020 - Ubasute - Official selection World Festival of Animated Film Varna 2020