Ander thema
Diversiteit en inclusiviteit

Wondelijke wereld

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe mooi is het om creativiteit in het basisonderwijs te behouden. Helaas is dit momenteel niet het geval. Daarom ik de creatieve sterdidactiek met handleiding ontwikkeld. Om zo creatieve kinderen te stimuleren hun scheppingskracht te behouden en ervan te leren en genieten. In de handleiding krijgen leerkrachten de kans om hun eigen creatieve vermogen te gebruiken bij het ontwerpen van een creatieve les. Immers alleen creatieve kinderen met creatieve leerkrachten!

Artist statement

In mijn werk richt ik me op de creativiteitsontwikkeling van de jongste kinderen op de basisschool. Het is mijn specialisme om leren betekenisvol en positief te maken!

Ambities

Kansengelijkheid vergroten bij kinderen door ze in contact te brengen met hun eigen creatieve vermogen. Met mijn makersschap leerkrachten inspireren voor het geven van lessen gericht op de creatieve ontwikkeling. De onderwijswereld laten vertragen om zo weer opnieuw te verbinden met kunst en cultuur.

Geleerd tijdens de studie

Leren vond ik stom. Heel stom. Tot dat ik op de kunstacademie kwam. Toen was leren gek. Was dit echt een plek waar ik zelf kon bepalen wat ik ging leren en hoe ik dat deed? Het heeft even geduurd voordat ik echt doorhad dat dit mogelijk was. Toen was leren een ontdekkingstocht naar nieuwe kanten van jezelf. Leren was spannend, je weet niet wat je te wachten staan. Leren was groeien. Leren was accepteren dat niet alles loopt, zoals jij wilt. Leren was opzoek gaan naar verborgen werelden, wat zit er achter de muur? Leren was door frustratie heengaan en keer op keer opnieuw proberen. Leren was spelen, ervaren, experimenteren, wat gebeurde er allemaal? Leren was alleen, maar ook samen. Leren was oneindig, telkens kwam je achter nieuwe dingen. Leren was met andere ogen kijken naar dezelfde realiteit, om zo dieper te duiken in de zee van gedachtes. Leren was voelen, wie ben ik en wat kan ik? Leren was omarmen van mogelijkheden. Leren is ...leuk!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Gepubliceerd in:
- Linoleumafdrukken over onderwijs in centerfold van Kunstzone (nr. 6 november 2022)
- Poster De Wereld van Jaarbeurs - laatste ronde, posterwedstrijd Jaarbeurs x HKU
- Lesmateriaal in 'Zoek het uit' van De Groot en Van der Leij (2023).